Home > USD fick känna av nedgångar inför amerikanska preliminära BNP-rapporten

USD fick känna av nedgångar inför amerikanska preliminära BNP-rapporten

USD fick känna av nedgångar mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler i går, då spekulationer om att Federal Reserve snart kan inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader vilket fick investerare att överföra sina medel till högre avkastningstillgångar. Som ett resultat lyckades mer riskfyllda valutor som EUR och CHF appreciera hela dagen. I dag väntas nyheter från USA återigen komma att påverka marknaden. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma den preliminära BNP-rapporten som släpps 12:30 GMT, följt av husförsäljningsindexet 14:00 GMT. Bättre än väntade rapporter kan hjälpa USD återta en del av dess senaste nedgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend up up down down down up
Motstånd 1.2677 1.5911 79.55 0.9664 1.0496 0.8042
1.2626 1.5865 79.10 0.9613 1.0439 0.7993
1.2594 1.5837 78.83 0.9585 1.0404 0.7964
Stöd 1.2543 1.5791 78.37 0.9538 1.0347 0.7916
1.2511 1.5762 78.10 0.9509 1.0313 0.7887
1.2460 1.5717 77.65 0.9460 1.0255 0.7838

Ekonominyheter

USD – Amerikanska rapporter kan ge USD en skjuts uppåt i dag

USD hade en baisseartad rörelse mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler i går, då investerare fortsatte att invänta nyheter om eventuella nya åtgärder från Federal Reserve för att stärka den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Mot CHF föll USD med närmare 70 punkter under den europeiska handeln för att handla så lågt som 0,9552. En liten korrigering uppåt förde dollarn över 0,9560 nivån i slutet av den europeiska handeln. Valutaparet USD/CAD föll med mer än 60 punkter innan det hittade stöd på 0,9851.

När det gäller dagens handel kan ett parti av amerikanska nyheter kunna hjälpa USD återta en del av sina senaste nedgångar. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma de amerikanska preliminära BNP-siffrorna och husförsäljningsindexet. Båda indikatorerna är prognostiserade att visa förbättringar i den amerikanska ekonomin och om detta är sant kan det ge en signal till investerare att Federal Reserve kommer avvakta med att genomföra en ny omgång av kvantitativa lättnader. I ett sådant fall kan USD se uppgångar mot dess mer riskfyllda valutarivaler, inklusive CHF och CAD.

EUR – Uppgångar i EUR i samband med spekulationer om ECB

EUR lyckades appreciera mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler under den europeiska handeln i går, med investerare som flyttade sina medel till mer riskfyllda tillgångar. Detta efter spekulationer om att ECB snart kan vidta åtgärder för att sänka lånekostnaderna i Spanien och Italien. Valutaparet EUR/JPY apprecierade med mer än 80 punkter för att handlas så högt som 98,82, innan det fick se en liten korrigering nedåt. Valutaparet stabiliserade sig småningom runt 98,65. Mot USD Lyckades EUR avancera med mer än 90 punkter. Efter att ha toppat på 1,2572, sjönk valutaparet EUR/USD till 1,2560 nivån.

I dag kan EUR se betydande volatilitet då ett parti av amerikanska nyheter släpps under dagens handel. Om någon av uppgifterna signalerar tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan USD rekylera kontra EUR som en följd. Senare i veckan bör valutahandlare inte glömma att uppmärksamma resultaten av den italienska tioåriga obligationsauktionen, planerad att äga rum på torsdag förmiddag. Om efterfrågan på italienska obligationer är positiv, kan EUR se en hausseartad rörelse.

Guld – Priset på guld fortfarande nära nya högsta

Priset på guld lyckades behålla sin uppåtgående trend under handeln i går vilket ledde till risktagande på marknaden med spekulationer om framtida penningpolitiska lättnader från både Federal Reserve och ECB. Ädelmetallen apprecierade med mer än 10 dollar per uns under den europeiska handeln för att handlas så högt som 1 670,90 dollar per uns, strax under dess senaste fyra månaders högsta på 1 676,64 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma den preliminära amerikanska BNP-rapporten och husförsäljningsindexet. Bättre än väntade nyheter skulle kunna minska risken att Federal Reserve kommer att vidta åtgärder för att stärka den amerikanska ekonomin. Om så kan en starkare USD i eftermiddagens handel få priset på guld att falla tillbaka.

Råolja – Den amerikanska inventeringsrapporten för råolja redo att generera volatilitet

Priset på råolja lyckades återta en del av sina nedgångar från tidigare i veckan i går, där oron för att den inkommande tropiska stormen skulle kunna skada amerikanska oljeproduktionen vilket skickade priset högre. Råoljepriset avancerade mer än 1 dollar per fat under första halvan av dagens handel för att handlas så högt som 96,51 dollar per fat. En mindre baisseartad korrigering förde råvaran till 96,09 dollar per fat i slutet av den europeiska handeln.

I dag kan den amerikanska inventeringsrapporten som släpps 14:30 GMT leda till betydande fluktuationer i råoljepriset. Amerikanska råoljelager har stadigt minskat under de senaste veckorna, vilket ledde till spekulationer om att efterfrågan i världens ledande oljekonsumerande land har gått upp. Om dagens siffra återigen kommer in under förväntningarna, kan det hjälpa priset på råolja att förlänga gårdagens uppgångar under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom har MACD/OsMA på samma diagram bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att priset kan vara på uppåtgående. Intagande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

GBP/USD

Medan Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har passerat in i det överköpta territoriet, visar de flesta tekniska indikatorerna detta par i neutralt territorium. Att ta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara det klokaste valet, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av som signalerar att ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom verkar MACD/OsMA på samma diagram nära att bilda ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på denna indikator. Om det hausseartade korset fullbordas, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

USD/CHF

De flesta tekniska indikatorerna på det dagliga och det veckovisa diagrammet visar detta par i en intervallhandel, vilket gör det svårt att förutsäga den långsiktiga prisutvecklingen. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan presentera sig senare i veckan.

Wild Card

EUR/NZD

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tycks vara nära att bilda ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Forex valutahandlare kanske vill ta tillfället i akt att öppna korta positioneringar inför en eventuell baisseartad korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.