Home > USD/JPY-prisförutsägelse: haussar bör tänka på ett stigande kilmönster

USD/JPY-prisförutsägelse: haussar bör tänka på ett stigande kilmönster

USD/JPY stigande kilbildning pekar på en vändning. Kontrahandlare bör vänta tills priset stänger under 114 på daglig basis innan de vidtar åtgärder.

Årets handel hittills var en lång position i USD/JPY-paret. Redan i början av året sjönk valutaparet under 103 och såg sig sedan aldrig tillbaka under de elva månaderna som följde.

Även om den hausseartade trenden är obestridlig och gav vinster till de som är villiga att satsa på JPY-deprecieringen eller USD:s styrka, är det dags att vara försiktig med ytterligare uppsida.

Därmed inte sagt att ytterligare styrka är omöjlig. Ett stigande kilmönster som det som visas nedan är ett tveeggat svärd eftersom det kan fungera som både ett vändningsmönster och ett fortsättningsmönster. Till baissens fördel fungerar det oftare som ett vändningsmönster, men även i det här fallet behövs tålamod.

Kan marknaden fortfarande röra sig högre? Visst kan det, men baissar väntar på en paus för den så kallade 2-4 trendlinjen.

Vad är trendlinjen 2-4 och vad spelar det för roll när man handlar med kilar?

En stigande eller fallande kil har vanligtvis en struktur med fem vågor. Det betyder att marknaden går framåt eller minskar och bildar ett mönster med fem segment.

Det enklaste sättet att tolka en kil är att märka den med siffror. På grund av de fem segmenten skulle man behöva siffror från 1-5.

Tricket här är att märka de högre topparna och de högre låga. Därefter ansluter man dem med en trendlinje som är lätt att hitta på alla handelsplattformar.

Det är vid denna punkt som kilen är synlig. Men innan man agerar bör man komma ihåg några saker.

Först de två trendlinjerna – 1-3 och 2-4 trendlinjerna. I varje kil som fungerar som ett vändningsmönster måste två saker hända. Den ena är att priset ska tränga igenom trendlinjen 1-3. Den andra är att priset nästa gång bör bryta trendlinjen 2-4. I fallet med denna stigande kil är det första villkoret uppfyllt, medan det andra ännu inte har kommit.

För det andra bör alla handlare vara medvetna om att en kil inte alltid fungerar som ett vändningsmönster. Saken att göra är att övervaka brytningen av trendlinjen 2-4 och sedan sikta på 50% retracement av hela mönstret. Målet är nåbart om inte priset gör en ny högre högsta (i en stigande kil) eller en lägre lägsta (i en fallande kil).

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto