Home > USD nådde ett fem veckors högsta kontra JPY

USD nådde ett fem veckors högsta kontra JPY

USD nådde ett fem veckors högsta mot den japanska yenen på fredagen med en ökad optimism för den amerikanska ekonomiska återhämtningen som understöddes av ett bättre än väntat amerikanskt konsumentförtroendeindex. Samtidigt fick EUR känna av moderata nedgångar kontra USD innan marknaderna stängde för helgen, där investerare fortsätta att vänta på några nyheter om planer på att sänka de spanska och italienska lånekostnaderna. Denna vecka kommer valutahandlare vilja uppmärksamma en rad potentiellt viktiga nyhetshändelser, inklusive FOMC:s mötesprotokoll på onsdag och euroområdets tillverknings- och tjänstestatistik på torsdagen.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up down
Veckotrend up up down down up no
Motstånd 1.2440 1.5796 80.44 0.9834 1.0561 0.7961
1.2395 1.5747 79.96 0.9790 1.0509 0.7915
1.2363 1.5716 79.65 0.9763 1.0476 0.7883
Stöd 1.2315 1.5665 79.18 0.9719 1.0426 0.7835
1.2285 1.5634 78.88 0.9692 1.0393 0.7804
1.2238 1.5585 78.39 0.9648 1.0341 0.7756

Ekonominyheter

USD – Amerikanska indikatorer redo att skapa volatilitet på marknaden denna vecka

USD kunde avsluta förra veckans handel i hausse, efter offentliggörandet av ett bättre än förväntat preliminärt UOM konsumentförtroendeindex. Indikatorn i kombination med positiva detaljhandelssiffror från tidigare i veckan lyfte USD till ett fem veckors högsta mot JPY. Valutaparet USD/JPY avancerade med mer än 30 punkter för dagen för att nå så högt som 79,54. USD avancerade också med mer än 70 punkter mot CHF för att toppa på 0,9772 under den europeiska handeln. En korrigering nedåt resulterade i att paret avslutade veckan på 0,9739.

När det gäller den här veckan kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma ett antal ekonomiska indikatorer från USA som potentiellt kan generera volatilitet på marknaden. Husförsäljningsdata på onsdag och torsdag kommer enligt prognoserna visa tillväxt på den amerikanska fastighetssektorn. Om det stämmer kan USD förlänga sin uppåtgående trend mot yenen under de kommande dagarna. Dessutom väntar investerare ivrigt på onsdagens FOMC mötesprotokoll, för att se om Federal Reserve kommer att antyda om en ny omgång av kvantitativa lättnader för att stärka den amerikanska ekonomin.

EUR – Investerare väntar ivrigt på åtgärder från ECB för att främja EU:s återhämtning

EUR hade en blandad handel på fredagen där positiva amerikanska nyheter ledde till depreciering kontra USD, medan risktagande på marknaden resulterade i att valutaparet EUR/JPY nådde ett sex veckors högsta. Valutaparet EUR/USD föll med närmare 90 punkter under den europeiska handeln för att så småningom nå 1,2288, innan det iscensatte en korrigering uppåt för att stänga veckan på 1,2330. Mot JPY apprecierade EUR med nära 50 punkter under tidig morgon handel för att nå 98,38, den högsta nivån sedan början av juli. Nedåtgående rörelser senare under dagen resulterade i att paret avslutade dagen på 98,09.

Denna vecka utöver eventuella meddelanden från EU:s ledare om det aktuella läget i euroområdet, kommer valutahandlare vilja notera resultatet av flera indikatorer ur regionen. Torsdag i synnerhet blir sannolikt en volatil dag, då tillverknings- och tjänstestatistik släppas från Tyskland, Frankrike och EU som helhet. Skulle någon av uppgifterna komma in högre än prognostiserat, kan EUR återhämta en del av sina senaste nedgångar mot USD.

Platina – Våldsamheter i en av Sydafrikas gruvor skickade priset på platina högre

Våldsamheter mellan gruvarbetare och polis vid en sydafrikansk platina gruva skickade priset på platina till den högsta nivån sedan början av juli på fredagen. Sammantaget steg ädelmetallen med mer än 39 dollar för dagen innan den avslutade ut veckan på 1 474,10 dollar.

Denna vecka kommer valutahandlare vilja fortsätta att övervaka den pågående situationen i Sydafrika, som är världens ledande leverantör av platina. Senaste våldsamheter mellan strejkande arbetare och polis har lett till farhågor för utbudssidan som har drivit priset högre. Om inte situationen i landet har kan lösas på ett fredligt i en snar framtid, kan priset på platina fortsätter uppåt.

Råolja – Oro i Mellanöstern skickade priset på råolja till ett tre månaders högsta

Priset på råolja nådde dess högsta punkt sedan mitten av maj på fredagen, där spänningarna i Mellanöstern fortsätter att driva på oron för utbudssidan bland investerare. Priset på råolja ökade med mer än 1 dollar per fat för att nå så högt som 96,24 dollar per fat under mitt av dagens handel. En liten korrigering nedåt senare under dagen resulterade i att råvaran avslutade veckan på 96,14 dollar per fat.

Denna vecka väntas utvecklingen i Mellanöstern sannolikt vara den drivande kraften bakom alla rörelser i råoljepriset. Varje upptrappning i konflikten i Syrien eller i de nuvarande geopolitiska spänningarna mellan Iran och västmakterna kan driva priset på råolja högre. Dessutom kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma onsdagens amerikanska inventeringsrapporten för råolja. Om indikatorn signalerar att efterfrågan i USA har gått upp igen, kan råoljepriset se uppgångar under mitten av veckans handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Ett hausseartat kors på samma diagrams MACD/OsMA visar att vändningen i priset kan vara uppåt. Ligga långt kan vara en bra strategi för detta valutapar.

GBP/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket gör att detta par kan se rörelser nedåt inom en snar framtid. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på det dagliga diagrammet som har bildat ett baisseartat kors. Intagande av korta positioner kan vara ett klokt val idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildats ett baisseartat kors, medan Williams Percent Range på samma diagram ligger i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Medan det veckovisa diagrammets MACD/Osma har bildat ett baisseartat kors, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna detta par i en intervallhandel. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

Wild Card

DAX 30.

RSI på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.