Home > USD nådde ett två års högsta kontra EUR

USD nådde ett två års högsta kontra EUR

USD apprecierade till ett nytt två års högsta kontra EUR i går, med pessimism hos investerare för euroområdets ekonomiska återhämtning i kombination med en bättre än väntad amerikanska arbetslöshetssiffra bidrog till en appreciering I USD. När marknaderna förbereder sig för att stänga för helgen, kommer valutahandlare vilja uppmärksamma flera potentiellt viktiga nyhetshändelser som kan generera volatilitet. Skulle den italienska 10-årigobligationsauktionen visa att lånekostnaderna i Italien har gått upp, kan EUR se ytterligare nedgångar under mitten av dagens handel. Vidare kan det amerikanska producentprisindexet som är planerad att släppas klockan 12:30 GMT, hjälpa USD utöka sina senaste uppgångar om den kommer in över det prognostiserade på -0,5 %.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down down
Veckotrend down down down up down down
Motstånd 1.2304 1.5543 80.32 0.9938 1.0253 0.8003
1.2268 1.5495 79.84 0.9890 1.0204 0.7958
1.2234 1.5467 79.56 0.9859 1.0178 0.7930
Stöd 1.2189 1.5415 79.09 0.9816 1.0126 0.7879
1.2157 1.5388 78.80 0.9782 1.0095 0.7857
1.2109 1.5339 78.32 0.9834 1.0046 0.7821

Ekonominyheter

USD – USD fortsätter att vinna mark på mer riskfyllda valutor

USD utökade sin senaste hausseartade trend mot flera av sina högre avkastningsvalutor i går, då farhågor om tillståndet i den globala ekonomiska återhämtningen har lett till en ökning i riskaversion. En betydligt sämre än väntad australisk arbetslöshetssiffra skickade valutaparet AUD/USD ner med över 140 punkter för dagen. Valutaparet hittade så småningom stöd på 1,0110 nivån. Valutaparet GBP/USD föll med nära 80 punkter under loppet av dagen och nådde till slut så lågt som 1,5431, innan paret iscensatte en liten korrigering uppåt.

När vi nu stänger handelsveckan kan USD potentiellt utöka sina senaste uppgångar efter dagens publicerande av producentprisindexet (PPI) klockan 12:30 GMT. Analytiker prognostiserar att PPI ska komma in på -0,5 %, vilket om det stämmer skulle innebära en förbättring jämfört med förra månadens -1,0 % och kan bidra till att öka förtroendet för den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Skulle dessutom den italienska obligationsauktionen i dag visa en svag efterfrågan, kan investerare fortsätta att flytta sina pengar till säkrare tillflyktsortsvalutor vilket skulle kunna ge stöd åt USD .

EUR – EUR rasar till nya låga

EUR föll mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, inklusive USD och JPY, då investerare fortfarande oroade sig över konsekvenserna av skuldkrisen i euroområdet och avsaknaden av en plan för att stoppa den från att sprida sig till andra länder i regionen. Valutaparet EUR/USD nådde ett nytt två års lägsta på 1,2165 under mitten av dagens handel. Sammantaget minskade paret med över 60 punkter för dagen. Mot JPY var EUR ned med över 100 punkter för dagen för att så småningom nå 96,41, innan valutan iscensatte en mindre korrigering uppåt.

En titt in i dagens händelser kommer valutahandlare vilja noggrant följa resultatet av den italienska auktionen av statsobligationer löpande på 10 år. En av de främsta orsakerna bakom EUR senaste baisseartade trend är de snabbt ökande upplåningskostnaderna i Spanien och Italien. Om dagens auktion av statsobligationer visar att upplåningskostnaderna har gått upp ytterligare, kan det leda till farhågor om att Italien kommer att behöva en räddningsaktion inom en snar framtid. Detta skulle innebära att EUR kan se ytterligare nedgångar innan marknaderna stänger för helgen.

Guld – Priset på guld återupptog sin baisseartade trend

Efter att ha haft måttliga uppgångar tidigare i veckan återupptog guldet sin nedåtgående trend i går, där en hausseartad USD ledde till att den åtråvärda metallen blev dyrare för internationella köpare. Priset på guld sjönk med närmare 15 dollar för ett uns under den europeiska handeln för att så småningom nå så lågt som 1 555,01 dollar per uns, innan det korrigering sig uppåt en smula.

En titt in i dagens aktiviteter kommer investerare i guld vilja uppmärksamma resultatet för den italienska auktionen av statsobligationer med en löptid på 10 år. Leder nyheten till en ökad riskaversion på marknaden, kan tillflyktsortsvalutan USD se ytterligare uppgångar där priset på guld faller ytterligare.

Råolja – Internationella nyheter fick råoljepriset att falla

Priset på råolja sjönk under hela dagen i går, där negativa nyheter från Australien och euroområdet ledde till farhågor om att den globala efterfrågan på råvaran kommer att minska. Dessutom resulterade en starkare USD i att råoljan blev dyrare för internationella investerare. Råoljepriset föll med över 1 dollar per fat under den europeiska handeln och nådde slutligen så lågt som 84,21 $ per fat.

Om nu priset på råoljan kommer att kunna återhämta sig innan marknaderna stänger för helgen i dag, beror till stor del på nyheterna från euroområdet. Skulle den italienska auktionen av statsobligationer med en löptid på 10 år signalera en svag efterfrågan, kan investerares farhågor om takten i den globala ekonomiska återhämtningen intensifieras, vilket skulle kunna leda till ytterligare nedgångar i råoljepriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har passerat in i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta par kan se en korrigering uppåt inom en snar framtid. Denna teori stöds av Slow Stokastiska på samma diagram, vilket har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara ett klokt val.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar för närvarande det här paret i en intervallhandel, vilket innebär att ingen definierad trend kan spås vid denna tidpunkt. Valutahandlare kanske vill inta en vänta och se strategi för detta valutapar, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

USD/JPY

Medan det dagliga diagrammets MACD/Osma har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att detta par kan se rörelser nedåt inom en snar framtid, visar de flesta andra tekniska indikatorerna att detta par ligger i en intervallhandel. Valutahandlare kanske vill ta en vänta och se strategi till dess att en tydligare trend kan fastställas.

USD/CHF

RSI på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket indikerar att en nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

Wild Card

NZD/CHF

Det dagliga diagrammets RSI har passerat in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att detta par kan se en korrigering nedåt inom en snar framtid. Dessutom har MACD/OsMA på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.