Home > USD rasade efter dålig amerikansk statistik

USD rasade efter dålig amerikansk statistik

USD föll mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går efter en sämre än väntat amerikansk tillverkningsindikator. Detta ledde till ökade spekulationer om att Fed snart kommer att vidta åtgärder för att stärka den amerikanska ekonomiska återhämtningen. När det gäller dagens aktiviteter varnar analytiker för att USD kan fortsätta sin senaste nedåtgående trend, om valutahandlare är övertygade om att både ECB och Federal Reserve snart kommer att vidta åtgärder för att stödja euroområdets och USA: s ekonomiska återhämtning. Samtidigt kan varje nedgång i USD begränsas inför fredagens NFP-rapport, som förutspås visa tillväxt på den amerikanska arbetsmarknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up down up down down
Veckotrend down down no up down down
Motstånd 1.2635 1.5966 79.49 0.9695 1.0307 0.7994
1.2583 1.5915 78.98 0.9643 1.0259 0.7948
1.2552 1.5886 78.67 0.9611 1.0226 0.7919
Stöd 1.2501 1.5834 78.16 0.9559 1.0175 0.7874
1.2469 1.5806 77.86 0.9527 1.0148 0.7845
1.2418 1.5752 77.35 0.9475 1.0098 0.7799

Ekonominyheter

USD – Tillverkningsindexet PMI ledde till nedgångar i USD

Efter att stadigt ha apprecierat mot flera av dess viktigaste valutarivaler under den första delen av dagen i går, började USD depreciera under eftermiddagens handel efter en sämre än väntad amerikansk tillverkningsindikator. Detta signalerade om ytterligare en avmattning i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Valutaparet USD/JPY föll 15 punkter efter att indikatorn släppts för att handlas så lågt som 78,27. Mot CHF avancerade USD med cirka 45 punkter för att nå så högt som 0,9563 under morgonens handel, innan den föll tillbaka 0,9535 nivån efter pressmeddelandet.

I dag varnar analytiker för USD kan komma utvidga sina senaste baisseartade trender med tanke på de ökade spekulationerna om att Federal Reserve kan komma inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader under de kommande veckorna. Med detta sagt kommer valutahandlare att vilja följa meddelanden från euroområdet idag. Även om det allmänt förväntas att ECB snart kommer att presentera sina egna åtgärder för att sänka upplåningskostnaderna i regionen, är det ännu inte känt exakt vad dessa åtgärder kommer att bli. Varje tecken på att ECB:s nya initiativ inte kommer att vara tillräckligt för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet kan leda till riskaversion och stärka USD.

EUR – EUR vände nedåt efter dess senaste uppgångar

EUR tillbringade mycket av gårdagens handel i en baisseartad trend, där osäkerheten kring detaljerna i en plan från ECB om att sänka upplåningskostnaderna i euroområdet ledde till en mindre riskaversion på marknaden. Valutaparet EUR/JPY föll med över 50 punkter under den europeiska handeln och nådde så lågt som 98,44 vid dagens slut. Mot USD föll EUR deprecierade EUR med mer än 60 punkter för att handlas till så lågt som 1,2557. Nedslående amerikansk statistik senare under dagen resulterade i att EUR rekylerade tillbaka till 1,2575 nivån.

I dag med en brist på några större nyheter från euroområdet innebär att valutahandlare kommer vilja fortsätta övervaka meddelanden om detaljer för ECB:s planer på att sänka lånekostnaderna i Spanien och Italien. Om ECB misslyckas med att vidta några betydande åtgärder inom en snar framtid för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet, kommer riskaversion att åter råda på marknaden som negativt kan påverka EUR. Senare i veckan, bör valutahandlare inte glömma bort att uppmärksamma den amerikanska NFP-rapporten. Siffran anses vara mycket viktigt och kan leda till kraftig volatilitet för EUR.

Guld – Priset på guld i en intervallhandel inför kommande nyheter från euroområdet

Priset på guld såg relativt lite rörelse i går med investerare som var tveksamma till att öppna nya positioneringar inför betydande nyheter från euroområdet senare i veckan. Ändå lyckades priset på guld tillfälligt nå ett fem månaders högsta 1 698,76 dollar per fat efter en sämre än väntad amerikanska indikator, vilket ledde till en ökad efterfrågan på ädelmetaller.

I dag förutspår analytiker att priset på guld skulle kunna hålla sig nära sina senaste toppar inför euroområdet lägsta anbudsränta (styrräntan) och ECB: s presskonferens på torsdagen. Några indikationer i dag på att den europeiska centralbanken äntligen kommer att presentera planer på sänka upplåningskostnaderna i Spanien och Italien kan hjälpa till att priset på guld behåller sin hausseartade trend.

Råolja – Råoljepriset vände till baisse efter osäkerhet om ECB

Priset på råolja föll med mer än 1 dollar per fat under den europeiska handeln i går, där osäkerheten om eventuella nya åtgärder från ECB om att stödja euroområdets ekonomiska återhämtning lett till en liten riskaversion på marknaden. Råvaran handlades så lågt som 95,78 dollar per fat under eftermiddagens handel, ner med cirka 1,55 dollar per fat för dagen.

När det gäller dagens handel kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma meddelanden ut ur euroområdet om vilka nya initiativ ECB kan tänkas meddela på en presskonferens på torsdagen. Några indikationer på att åtgärderna inte kommer att vara tillräckligt starka för att effektivt bekämpa euroområdets skuldkris, kan leda till riskaversion med ett pris på råolja som fortsätter sin kräftgång från gårdagens nedgångar.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av vilket signalerar ett skifte i priset de närmaste dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att prisskiftet kan vara nedåt. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

De flesta tekniska indikatorerna på det dagliga och det veckovisa diagrammet visar detta par i en intervallhandel, vilket gör det svårt att förutsäga den långsiktiga prisutvecklingen. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tycks ha bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet drivit in i det översålda territoriet. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan har det veckovisa diagrammets MACD/OsMA bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att nedåtgående rörelser kan uppstå under de kommande dagarna. Å andra sidan har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

EUR/SEK

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket visar att detta par kan komma se en korrigering nedåt inom den närmaste tiden. Slow Stokastiska på samma diagram tycks vara nära att bilda ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.