Home > USDJPY påverkas av större tidsramar

USDJPY påverkas av större tidsramar

Då och då vänder sig investerare till större tidsramar på sina tradingplattformar för att hitta ledtrådar om framtida marknadstrender. När det kommer till en viktig marknad som USDJPY följs alla potentiella mönster som indikerar ett utbrott från det vanliga mönstret.

Månadens diagram avslöjar en potentiell vimpelformation – ett fortsättningsmönster med uppmätt rörelse som är lika stor som stigningen innan konsolideringen. En bekräftelse på detta hade lett till prognoser på att paret skulle nå över 140, en svindlande nivå med tanke på det nuvarande priset.

Vad som är intressant med detta är hur USDJPY-paret har förändrats över tid. Detta är ett av världens mest köpta och sålda valutapar och har extremt höga likviditetsnivåer. Ända sedan Bank of Japan (BOJ) förklarade krig mot deflationen har JPY minskat i värde från 75 till 125 på en nästan vertikal linje, där den nuvarande konsolideringen började.

Det amerikanska presidentvalet i fokus

Fram till nyligen har USDJPY rört sig i takt med den amerikanska aktiemarknaden. En stigning i DJIA (Dow Jones Industrial Average) hade normalt sett skapat en högre topp i JPY-paren.

Det amerikanska presidentvalet år 2016 bekräftade denna korrelation. DJIA och S&P500 nådde rekordsiffror efter valresultatet, och USDJPY följde sedan i samma mönster och steg över 118 från 100.

Något hände dock som ledde till en frikoppling för de två marknaderna. Handelskriget mellan USA och Kina, och den påverkan som CNY har i området, förklarare troligtvis denna brutna korrelation.

Som det har visat sig var USDCNY ledare för den globala krisen fram till härdsmältan i mars. En förändring i motsatt korrelation med USDJPY är tillräckligt för att skapa ett tydligt skifte i vimpelformationen.

Inte ens högre instabilitet till följd av den globala Coronavirus-pandemin räckte för denna vimpel att brytas. Det verkar som om paret väntar på resultatet från det amerikanska presidentvalet som syn nästa chans att nå nya höjder.

Från ett rent tekniskt perspektiv verkar det som att paret ringlar mot att nå högre. Som alltid behövs det en anledning att nå en brytpunkt, och den nuvarande pandemin räcker inte.

Konsolideringen under dessa fyra år visar på den osäkerhet som skapats av administrationen i Vita Huset. Det pågående handelskriget mellan USA och Kina och de aldrig sinande förhandlingarna har fått många investerare att söka efter ledtrådar om problem mellan de två största ekonomierna i världen.

En sak är dock säker – ett brott i det övre hörnet av vimpeln kommer leda till stopp, och investerare kommer snabbt hoppa på denna möjlighet. Vi måste bara vänta och se när detta utbrott sker.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto