Home > USD/SEK faller trots Bullish Engulfing

USD/SEK faller trots Bullish Engulfing

USD/SEK fortsatte att falla under förra veckan sedan rekylen mot den fallande trenden inträffade förra måndagen. I skrivande stund noteras valutaparet till 6,31. Det mesta i prisgrafen tyder på fortsatt nedgång och det är därefter vi skall navigera.

I momentum-indikatorerna pekar dagsmomentum (RSI-14) ned och noteraras på 44,21. Vi har tidigare identifierat positiv divergens som flaggar för att trenden skulle kunna skifta.

Medellång sikt
Den medellånga trenden (från några veckor till månader) är fortsatt nedåtriktad med alla medelvärden sorterade i rätt ordning. Kursstaplarna har sedan i början av året noteras under 50-dagars medelvärde vilket försvagat swingsentimentet. Kursen har vid två tillfället använt MA-50 som motstånd (se röda pilar i dagsdiagrammet nedan). Efter att kursen rekylerat mot den fallande trenden och testat MA-50 har kursen därefter fortsatt falla.

Kort sikt
Den korta trenden (från någon dag till några veckor) pekar ned, men nedgången har börjat avta något. Trots att vi hade en Bullish Engulfing formation för uppgång förra måndagen vände kursen ned vid MA-50, vilket säger mig att MA-50 är betydande och inte bör ignoreras som motstånd.

Slutsats
Behåll blankade positioner. För er som inte har tagit någon position letar vi efter nya säljsignaler eftersom trenden är ner och det finns ingen anledning att försöka gå emot trenden. Ett punktering av 6,25 ger en säljsignal enligt den klassiska tekniska analysen. Det betyder dock att man säljer billigt långt ner i trenden, vilket innebär låg träffsäkerhet. En mer fördelaktig position får vi på rekyl. Det innebär att vi avvaktar en nedgång till en ny stark botten och sedan att kursen rekylerar upp mot denna.

Stöd och motståndsnivåer:
Motstånd: MA-20 / MA-50 / 6,51 / 6,52
Stöd: 6,28 / 6,25 / 6,25

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.