Home > USD/SEK har fallit till viktig stödnivå

USD/SEK har fallit till viktig stödnivå

Den amerikanska dollarn som är en viktig indikator, speciellt vid råvaruhandel eftersom råvarukontrakten är noterade i dollar. En lägre dollar innebär att råvaran blir billigare i utlandet vice versa.

Kollar vi tekniskt på USD/SEK kan vi konstatera att prisutvecklingen följ skolboken. I en långsiktig placeringshorisont befinner sig valutaparet i fallande trend. I början av oktober gjorde köparna ett försök att ta sig genom den fallande trendkanalen vid 7-nivån, men köpstyrkan avtog och kursen har nu fallit tillbaka.

Teknisk analys USD/SEK (veckodiagram)
Teknisk analys USD/SEK (veckodiagram)

Om vi istället ser till dagsdiagrammet nedan har trenden varit kraftigt stigande på kort sikt, men tidigare botten är nu på väg att utmanas och därmed även trenden som eventuellt kan övergå till fallande.

I vår förra analys av USD/SEK skrev vi att stop lossen flyttades upp till 6,53 och att vi kunde köpa med den stigande trenden i ryggen. Kursen dubbeltoppade vid 7-nivån och vände sedan ner mot stödområdet kring 5,58.

Valutaparet har testat 5,58 under onsdag och torsdagen och brottas med det nedre bollingerbandet. Efter nedgången i oktober är kursen är översåld, vilket ökar sannolikheten för en uppstuds.

Teknisk analys USD/SEK (dagsdiagram)
Teknisk analys USD/SEK (dagsdiagram)

Slutsats: Köp kan göras på dagens nivå och en stop loss föreslås placeras vid 6,53. Faller vi istället genom stödnivån som sammanfaller med tidigare botten vid 6,58, övergår den kortsiktiga trenden till fallande.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto