Home > USD/SEK har fått köpsignal

USD/SEK har fått köpsignal

USD/SEK har i mitten av maj fått en intressant köpsignal när den etablerade sig över det viktiga motståndsområdet vid 7 kr. Valutaparet ligger i skrivande stund på 7,24 kr.

Potentialen på denna köpsignalen ser ut att vara upp till ca 8 kr där USD/SEK också har ett relativt starkt motståndsområde. På vägen upp till 8 kr har emellertid USD/SEK också motståndsområde vid ca 7,5 kr som kan hejda uppgången något.

USD/SEK har nu stödnivåer vid ca 7 kr, ca 7,7 kr. ca 7,55 kr och ca 6,0 kr.

Det är också mycket intressant att se att USD/SEK har de flesta av sina viktiga stöd och motståndsnivåer kring jämna tal och i princip varenda 50 öring. Jag tror en starkt bidragande orsak till detta är att många större och viktiga valutainvesteringsbeslut görs av olika typer av kommittéer. Då blir det lätt så att man hänger upp sitt agerande på jämna fina nivåer.

En annan intressant sak är att trots att makrostatistiken för Sverige och vår statsfinansiella situation ser betydligt bättre ut än för de flesta andra länderna så sjunker SEK i förhållande till USD.

Tycker valutamarknaden att det är dags för att ta mindre risker så flyr man reflexmässigt till USD. Oavsett om det där lilla landet i norra Europa egentligen har en bättre finansiell situation.

Ibland har det till och med varit så att själva krisen som orsakat att man vill ta mindre risk har sitt ursprung i USA. Ändå flyr då placerarna till USD…

En viktig faktor, som delvis i alla fall, kan förklara det grundmurade förtroendet valutamarknaderna har för USD är att USA aldrig har återkallat någon USD-sedel. Även en riktigt gammal USD-sedel, från exempelvis 1800-talet, kan du idag använda som betalningsmedel.

Detta att jämföra med i stort sett alla andra stater som regelbundet drar in och ogiltigförklarar gamla sedlar. Så ska du spara pengar i madrassen, spara i USD-dollar…

Detta har också gjort att USD är den populäraste valutan för knarksmugglare och andra illegala aktörer. Dom riskerar då nämligen inte att sitta på ett berg av sedlar som de helt plötsligt måste växla in och förklara varifrån de fått dom ifrån.

Nåja, åter till den tekniska analysen.

Både den korta och den långa trenden för USD/SEK är uppåtriktade.

Stochastic-indikatorn visar att USD/SEK är överköpt. Detta är dock ingen säljsignal i sig självt då valutan kan forsätta vara överköpt under en lång tid. Däremot kan USD/SEK då lättare få en nedåtriktad rekyl inom den uppåtgående trenden. Denna rekyl kan man då utnyttja till att komma in i valutan på lägre kurs.

Slutsatsen är att vi rekommenderar att man i princip ska vara lång USD/SEK så länge som valutan håller sig över stödet vid ca 7 kr. Köp gärna USD/SEK på rekyler. Sikta på en uppgång till i första hand 7,5 kr och i andra hand till ca 8 kr. Stop loss om SEK/USD etablerar sig under 7,0 kr.

Analys USDSEK (Veckodiagram)
Analys USDSEK (Veckodiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.