Home > USD/SEK – Köp på rekyl

USD/SEK – Köp på rekyl

USD/SEK har skiftat den fallande trenden som pågått under en längre period och trenden är numera stigande. Hur ska vi agera?

Den 18:e juni skrev jag:Trendskiftet ger oss en ny möjlighet att agera på köpsidan, men vi har närliggande hinder på ovansidan och därför bör vi använda en tajtare stop loss.

Med facit i hand kan vi konstatera att köparna inte lyckades etablera sig ovanför motståndet 6,50 utan priset vände ner. Nu är det viktigt att inte förhasta sig i sina beslut utan hålla sig till vår initiala tro och den strategi vi använder oss av.

På längre sikt (från ett till flera år) pekar trenden fortfarande ner, vilket illustreras av de glidande medelvärdena i veckodiagrammet nedan. Den senaste uppgången i dollarn kan ses som en rekyl i en uppåtgående marknad och priset behövs etableras ovanför 7 innan vi kan spekulera i en uppgång i det längre perspektivet.

Teknisk analys USDSEK (weekly)
Teknisk analys USDSEK (weekly)

På kort sikt (någon dag till veckor) är däremot trenden stigande och index har bildat högre bottnar och toppar. Noteringen ovanför 6,40-6,42 bekräftade ett trendskifte, men på ovansidan utgjorde 6,50 ett motstånd. Kursen steg kraftigt i samband med utbrottet men stötte på patrull vid motståndet och vände ner.

Momentum befinner sig i en stigande trend, vilket jag avgör genom att studera riktningen på MACD och momentumindikatorn uppvisade  positiv divergens i maj, som flaggade för att valutaparet skulle bilda botten och vända upp. MACD effektuerade dessutom en köpsignal för ett par veckor sedan.

Även dagmomentum (RSI-14) befinner sig i en stigande trend och noteras i skrivande stund på 59,45. Kursen ser ut att finna stöd vid 57,27 och nuvarande notering ger utrymme för en vidare uppgång.

Slutsats: Trenden är stigande på kort sikt och vi kan agera på köpsidan efter den senaste nedgången. Detta är en kortsiktig köpsignal där exit inte bör placeras lägre än 6,30. Målet är att rida vidare på trenden och flytta upp nödutgången allt eftersom priset stiger.

Motstånd: 6,50 / 6,94 / 7,00
Stöd: 6,36 / 6,28 / 6,13 / 6,00

Teknisk analys USDSEK (daily)
Teknisk analys USDSEK (daily)
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.