Home > USD/SEK – Mycket talar för fortsatt uppgång

USD/SEK – Mycket talar för fortsatt uppgång

Dollarn har stärkts gentemot den svenska kronan sedan rekylbotten vid 6 kr. Eftersom de flesta råvaror noteras i dollar är det av högsta vikt att ständigt hålla valutan under bevakning.

Den 4:e april skrev jag:För er som inte har tagit någon position letar vi efter nya säljsignaler eftersom trenden är ner och det finns ingen anledning att försöka gå emot trenden. Ett punktering av 6,25 ger en säljsignal enligt den klassiska tekniska analysen.

Vi kan i efterhand konstatera att punkteringen av ovanstående stödnivå resulterade i en stor rörelse nådåt. Således vände kursen upp för att testa av det nya motståndsområdet för att sedan fortsätta falla.

MACD uppvisar en positiv divergens som innebär att prisgrafen bildat lägre toppar, medan MACD bildat högre toppar. Detta flaggar för en vändning upp eller en flackare nedgångsfas. Vi kan dock inte dra några större slutsatser av detta än, mer än att kalkylera in det i vår analys.

På lång sikt (från ett till flera år) befinner sig dollarn fortfarande intakt i en fallande trend. Avståndet upp till MA-200 är endast 4,5 procent och avståndet till 6,80-nivån är 6,5 procent.

USD/SEK - Daily (längre sikt)
USD/SEK - Daily (längre sikt)

På kort sikt (från någon dag till några veckor) övergick trenden till stigande efter den kraftiga uppgången i början av maj. Så länge som den korta trenden som utgörs av MA-20 (röd linje i dagsdiagrammet nedan) pekar upp ska vi leta efter nya köpsignaler. Närmaste hinder på ovansidan hittar vi vid förra veckans topp 4,42. Ett utbrott vid denna nivå kommer locka till sig köpare och ta kursen mot 6,50-nivån.

Slutsats: Jag förväntar mig ett högre dollarpris den närmaste tiden, vilket kommer sätta press på många råvaror och de amerikanska börserna.

Stöd- och motstådsnivåer:
Motstånd: 6,42 / 6,50 / MA-200
Stöd: 6,30 / MA-20 / MA-50 / 6,22

USD/SEK - Daily (kortare sikt)
USD/SEK - Daily (kortare sikt)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto