Home > USD/SEK ökar efter förnyad oro

USD/SEK ökar efter förnyad oro

Den amerikanska dollarn stärkes mot den svenska kronan under förra veckan och fortsätter upp under måndagen efter förnyad oro över euroområdets krisländer. USD/SEK noteras i skrivande stund på 6,52 vilket motsvarar ett uppgång på hela 2,11 procent.

Oroligheterna i Europa fortsatte att pressa marknaderna när handeln drog igång under måndagen. Nu var det Italien som var i rampljuset efter att Die Welt på söndagen rapporterat att ECB försöker utöka räddningsfonden till att inkludera hjälp till Italien, med hänvisning till anonyma högt uppsatta företrädare för centralbanken.

5:e juni skrev jag:Vi kan nu köpa dollarn och blanka den svenska kronan genom att gå lång USD/SEK. Stop loss placeras under tidigare botten vid 6,10

Vi valde att agera på köpsidan i samband med föregående analys av dollarn. Därefter har kursen stigit och mycket talar för att det finns mer utrymme på uppsidan.

Trenden är stigande och valutaparet handlas inom en väldefinierad trendkanal. Valutaparet närmar sig nu taket av trendkanalen. Ser vi till dagsmomentum (RSI-14) kan vi konstatera att valutaparet har mer utrymme på uppsidan och ett utbrott av trendkanalen är fullt möjligt.

Således har den kraftiga uppgången de senaste två handelssessionerna resulterat i att kursen noteras ovanför det övre Bollingerbandet, vilket talar för att korrigering ska ske innan priset fortsätter upp mot 7 kr.

Slutsats: Vi bör redan ligga i köpta positioner med stop loss strax under tidigare botten vid 6,20. Nya köpsignaler ges när kursen fallit tillbaka eller visar ny styrka genom att stiga igenom taket av trendkanalen.

Teknisk analys USDSEK (daily)
Teknisk analys USDSEK (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto