Home > USD/SEK på väg mot trendskifte

USD/SEK på väg mot trendskifte

Dollarn stärktes ordentligt mot den svenska kronan under förra veckan, vilket satte press på många råvaror som är noterade i dollar.

Den 24:e maj skrev jag: Närmaste hinder på ovansidan hittar vi vid förra veckans topp 4,42. Ett utbrott vid denna nivå kommer locka till sig köpare och ta kursen mot 6,50-nivån. Jag förväntar mig ett högre dollarpris den närmaste tiden, vilket kommer sätta press på många råvaror och de amerikanska börserna.

Ett par dagar efter den förra tekniska analysen av USD/SEK vände kursen ner vid trendlinjen, och vi fick inget utbrott vid 4,42 som var motstånd på ovansidan. Detta innebar att vi avvaktade med att agera på köpsidan och fortsatte leta efter nya köpsignal.

MACD är på väg att ta sig igenom noll-linjen och kommer därför effektuera en köpsignal vid ett utbrott. Dagsmomentum (RSI-14) pekar upp och noteras vid 52,55. Denna noteringen ger utrymme för uppgång i valutaparet. En notering ovanför 70 definierar vi som överköpt.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar på väg att vända upp. Kursen stiger från en högre botten och har tagit sig igenom den fallande trendlinjen. Dollarn utmanar 6,42 som vi tidigare haft under bevakning.

Slutsats: Den stigande kursen från en högre botten ger oss möjlighet att agera på köpsidan. Aggressiva utbrottshandlare kan agera på dagens nivå. Om kursen tar sig förbi 6,42 ges nya köpsignaler och ett trendskifte blir ett faktum.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 6,42 / 6,48 / 6,50
Stöd: 6,30 / 6,26 / 6,13

Teknisk analys USD/SEK (weekly)
Teknisk analys USD/SEK (weekly)
Teknisk analys USDSEK (daily)
Teknisk analys USD/SEK (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto