Home > USD/SEK sammanfaller med MA-20

USD/SEK sammanfaller med MA-20

USD/SEK hade en positiv utveckling i början av veckan men stötte på patrull vid MA-50. Som väntat vände kursen ned och trenden pekar i samma riktning. I skrivande stund noteras valutaparet till 6,37. Det mesta i prisgrafen tyder på fortsatt nedgång och det är därefter vi skall navigera.

Teknisk analys – kort sikt
Den korta trenden (någon till några dagar) pekar ned. Reversal formationen under mitten av veckan har tagit USD/SEK till lägre nivåer och kursstaplarna befinner sig fortfarande under MA-50. Noteringen på 6,37 sammanfaller med MA-20 och skulle kursen etablera sig ovan skulle det kortsiktiga sentimentet stärkas. Under gårdagen effektuerades en tydlig säljsignal när kursen föll tillbaka vid MA-50. I dagsläget är det är för sent att ta position för att sälja på ”rally”.

Dagsmomentum pekar ned och noterar 50,74 i skrivande stund.

Teknisk analys – lång sikt
Den långa- och medellånga trenden är fortsatt nedåtriktad med alla medelvärden sorterade i rätt ordning. Kursstaplarna har länge noteras under 50-dagars medelvärde vilket försvagat swingsentimentet. Kursen har börjat etablera sig ovan 20-dagars medelvärde, men eftersom trenderna är fortsatt nedåt ska vi navigera utifrån en fortsatt nedgång tills grafen visar det motsatta.

Slutsats: Eftersom trenden är ner ska vi leta efter nya säljsignaler och det finns ingen anledning att försöka gå emot trenden. De som inte har problem med att gå emot trenden och är mer aggressiva än mig  kan köpa om kursen etableras ovan 6,48. Denna noteringen innebär att kursen punkterat motståndet på 6,43 samt etablerat sig ovan MA-50.

Stöd och motståndsnivåer:
Motstånd: 6,43 / 6,48 / 6,53
Stöd: 6,34 / 6,28 / 6,25

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto