Home > USD/SEK stöder på patrull efter trendskifte

USD/SEK stöder på patrull efter trendskifte

Dollarn har stärkts både mot EUR och SEK de senaste dagarna. Uppgången ligger i att intresset för dollar ökat efter förnyad greklandsoro och vi har därmed fått ett trendskifte i USD/SEK.

Den 24:e maj skrev jag: Den stigande kursen från en högre botten ger oss möjlighet att agera på köpsidan. Aggressiva utbrottshandlare kan agera på dagens nivå. Om kursen tar sig förbi 6,42 ges nya köpsignaler och ett trendskifte blir ett faktum.

Kursen steg kraftigt under onsdagen och punkterade därmed motståndet 6,42. Valutaparet fortsatte att stiga under torsdagen men vände ner vid det glidande medelvärdet på 200 dagar.

MACD har effektuerat en köpsignal i samband med att MACD tagit sig igenom noll-linjen. Dagsmomentum (RSI-14) är stigande och har punkterat motståndet 57 och noteras på 64,38. En notering ovanför 70 definierar vi som överköpt och en rekyl och därför hälsosam.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) har trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar vänt upp. Kursen har stigit från en högre botten och har etablerats sig ovanför tidigare topp, vilket innebär ett trendskifte enligt den klassiska tekniska analysen. Priset tog sig igenom motståndet 6,50 under torsdagen, men stödde på patrull vid det glidande medelvärdet på 200 dagar och handelssessionens uppgång raderade ut .

Slutsats: Trendskiftet  ger oss en ny möjlighet att agera på köpsidan, men vi har närliggande hinder på ovansidan och därför bör vi använda en tajtare stop loss.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 6,50 / MA-200 / 7,00
Stöd: 6,42 / 6,30 / 6,26 / 6,13

Teknisk analys USDSEK (daily)
Teknisk analys USDSEK (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto