Home > USD/SEK tangerar viktigt motstånd

USD/SEK tangerar viktigt motstånd

USD/SEK har etablerat nedgången genom att hålla sig under 6,50. Denna nivå kan vi betrakta som en viktig historiskt sett. I fredags, måndags och idag har köparna gjort tappra försök  i att avancera över nivån men därefter har säljarna tryckt ner kursen.

Föregående analys:
1/1: Avståndet upp till MA-50 har blivit lite väl stort de senaste två veckorna, vilket kommer att leda till en uppstuds mot i första hand den tidigare utbrottsnivån som nu sammanfaller med MA-20 vid 6,60. Jag använder 6,47 som sentimentnivå. När stödnivån 6,42-6,39 punkteras börjar det bli glest med tydliga stöd innan kursen närmar sig 6,00-nivån.

Teknisk analys USD/SEK:
Precis enligt föregående analys fick vi se en uppstuds och senast idag provade kursen återigen att kliva igenom 6,50 i ett försök klättra ännu högre men svagheten bland köparna avtog, vilket ledde till att kursen föll åter. Ju fler gånger motståndsnivån inte ger vika desto kraftfullare uppgång kommer vi se när utbrottet sker.

Slutsats: Den spända gummisnodden existerar inte längre och kursen har på kort sikt etablerat sig över MA-20 och MA-50. Vi kan vänta oss ytterligare försök till utbrott och en etablering ovan 6,50 är en förutsättning för att ta position. På nedsidan tittar jag 6,40-nivån som närmaste stöd och sedan 6,35.

Motstånd: 6,50 / 6,55 / 6,60
Stöd: 6,40 / 6,35

USD/SEK
USD/SEK
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.