Home > USD/SEK vänder ner vid taket

USD/SEK vänder ner vid taket

Kronan har stärkts mot dollarn under veckan efter att valutaparet stötte på patrull vid 6,50 nivån. I Grekland har polis avfyrat tårgas mot demonstranter i Greklands huvudstad Aten tidigt på onsdags morgonen. Sammandrabbningarna inträffade inför dagens omröstning i parlamentet om det omfattande ekonomiska krispaketet.

Fortsätter oroligheterna i Grekland kommer investerarna fly riskfyllda tillgångar och den ökade efterfrågan på dollar kommer få priset att stiga.

21:a juni skrev jag: Trenden är stigande på kort sikt och vi kan agera på köpsidan efter den senaste nedgången. Detta är en kortsiktig köpsignal där exit inte bör placeras lägre än 6,30. Målet är att rida vidare på trenden och flytta upp nödutgången allt eftersom priset stiger.

Efter köpsignalen i föregående analys steg priset, men de starka motstånd vi tidigare nämnt satte stopp för köparna. Kursen vände ner vid 6,50-6,54 där taket av trendkanalen och motståndet 6,50 sammanfaller. Nödutgången har inte triggat och valutaparet noteras i skrivande stund på 6,40.

På kort sikt (någon dag till några veckor) är trenden fortfarande stigande och därför navigerar vi efter fortsatt uppgång. Dagsmomentum är stigande vilket är positivt för sentimentet. MACD uppvisade en positiv (bullish) divergens i mitten av maj, som signalerade att ett trendskifte var på väg att bli ett faktum.

Slutsats: Trenden är stigande och vi fortsätter att leta efter köpsignaler. Veckans rekyl ner mot den stigande trenden ger oss liknande scenario som senaste analyser. Detta ger oss en ny möjlighet att agera på köpsidan med en positiv trend i ryggen. Nödutgången bör inte placeras lägre än 6,30 och målet är att rida vidare på trenden och flytta upp nödutgången allt eftersom priset stiger. På längre sikt siktar vi mot ett pris på 7 kr för dollar.

Motstånd: 6,50 / 6,54 / 6,94 / 7,00
Stöd:  6,36 / 6,28 / 6,13 / 6,00

Teknisk analys USDSEK (daily)
Teknisk analys USDSEK (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto