Home > USD/SEK vänder vid psykologisk nivå

USD/SEK vänder vid psykologisk nivå

Den amerikanska dollarn är en viktig indikator då råvaruterminerna är noterade i dollar och påverkas av utländsk efterfrågan. Kronan har försvagats mot dollarn under nattens handel på spekulationer om att USA:s inflation inte har dämpats tillräckligt för att Federal Reserve ska överväga en tredje runda av så kallade kvantitativa lättnader.

Teknisk analys USD/SEK

USD/SEK har handlats inom en stigande trendkanal sedan ett par månader tillbaka. Inom loppet av en månad har valutaparet testat av 6,60 men misslyckats.

I föregående analys av USD/SEK (11 jul) låg vi redan i köpta positioner och vi angav att nya köpsignaler ges när kursen fallit tillbaka eller visar ny styrka genom att stiga igenom taket av trendkanalen.

Vidare uppgång uteblev och valutaparet sökte sig ner mot golvet av trendkanalen för att sedan vände upp igen. Ur dagsdiagrammet kan vi sköna en marginell lägre topp (11 aug), vilket innebär en första indikation till ett trendbrott. Således har vi inte fått något trendskifte bekräftat och vår stop loss har inte triggats.

Dollarns fall under veckan har tagit kursen mot golvet av trendkanalen som tidigare utgjort en vändningspunkt och fångar därför vår uppmärksamhet. Ser vi dollarn återhämta sig från nuvarande kurs är det är bra tillfälle att komma in i den stigande trenden till ett bra pris.

Slutsats: Vi ligger kvar i vår långa position med stop loss vid 6,20.

Teknisk analys USD/SEK (daily)
Teknisk analys USD/SEK (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto