Home > USK/SEK – Vänder vid golvet

USK/SEK – Vänder vid golvet

Dollarn försvagades mot de europeiska valutorna förra veckan i spåren av den ökade optimismen i Europa. Valutaparet USD/SEK har nu nått en intressant nivå värd att uppmärksamma.

29/e juni skrev jag:Trenden är stigande och vi fortsätter att leta efter köpsignaler. Veckans rekyl ner mot den stigande trenden ger oss en ny möjlighet att agera på köpsidan med en positiv trend i ryggen. Nödutgången bör inte placeras lägre än 6,30 och målet är att rida vidare på trenden och flytta upp nödutgången allt eftersom priset stiger. På längre sikt siktar vi mot ett pris på 7 kr för dollar.

Vår tajta nödutgång i den kortsiktiga positionen triggades och vi tog en liten förslut. Förlusterna är en stor del av handeln och därför är riskhantering en avgörande faktor som bestämmer om vi ska bedriva en vinstgivande handel eller inte.

Volymen har avtagit något de senaste handelssessionerna, vilket oroar mig en aning men trenden på kort sikt är fortfarande stigande och vi fortsätter leta efter köpsignaler. Kursen har nu nått golvet av trendkanalen, vilken agerar ett stöd och vill vi komma in i den stigande trenden kan vi göra det på dagens nivå till ett bra pris. Skulle kursen fortsätta falla och valutaparet etablerar sig under tidigare botten, ger det oss förvarningar om att den tidigare fallande trenden är på väg att återupptas.

Slutsats: Vi kan nu köpa dollarn och blanka den svenska kronan genom att gå lång USD/SEK. Stop loss placeras under tidigare botten vid 6,10.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.