Home > Uteslutet med statsstöd enligt Deutsche Banks VD.

Uteslutet med statsstöd enligt Deutsche Banks VD.

Det är uteslutet att Deutsche Bank skulle söka stöd från den tyska staten. Vidare är en nyemission inte någon fråga på agendan i dagsläget.

Det säger storbankens vd John Cryan till tyska Bild, enligt Bloomberg News.

”Jag har inte vid något tillfälle frågat förbundskanslern (Angela Merkel; red:s anm) om stöd. Jag har inte heller indikerat någonting likt det”, sade han.

Banken har fortsatt som mål att sälja Postbank och en affär skulle kunna bli klar med kort varsel. Men priset måste samtidigt vara ”det rätta och vi har tid”, sade John Cryan.

Rörande bötessumman från det amerikanska justitiedepartementet (DOJ), där det första förlikningsbudet var 14 miljarder dollar, framhöll han att Deutsche Bank inte skulle betala en ”sådan summa”.

”Det amerikanska justitiedepartementet kommer att behandla oss med opartiskhet som de amerikanska banker som redan har nått en kompromiss”, sade han.

Goldman Sachs lyfter i en analys fram att Deutsche Banks utfärdande av MBS:er ligger nära de nivåer som Morgan Stanley och Citigroup utfärdade. De två bankerna fick 3,8 respektive 7 miljarder i böter, skriver investmentbanken.

”Vår analys pekar mot ett spann om 2,8-8,1 miljarder dollar och skulle lämna kärnprimärkapitalrelationen, pro forma, på mellan 10 och 11 procent. Hamnar bötesbeloppet på dessa nivåer så bedömer vi att Deutsche kan klara av det”, skriver Goldman Sachs.

Deutsche Bank (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto