Home > VA köprekar Bilia, Transmode och säljrekar Tradedoubler

VA köprekar Bilia, Transmode och säljrekar Tradedoubler

”Under förutsättning att den lönsamma serviceaffären inte kollapsar helt är det inte svårt att räkna hem en investering i Bilia när den handlas strax över 80 kronor, en halvering sedan den stod som högst i april 2011. Det ger ett p/e-tal på 7 på innevarande års vinst och 5 på nästa års vinst. Den förväntat höga direktavkastningen, som i fjol låg på 8 procent, gör inte beslutet svårare”,
skriver Veckans Affärer.

VA gillar också it-bolaget Transmode. Aktien har backat, från att ha handlats över 85 kronor i maj till runt 75 kronor nu. Detta betyder att den nu handlas till p/e 13 gånger nästa års vinst. Aktien är värd väl över 80 kronor och även om ledningsavhoppet är negativt ser vi svagheten i aktien som en ny chans att komma in i en av de mest lovande teknikaktierna på börsen, skriver VA.

Trots en halvering av kursen sedan Veckans Affärer rekommenderade sälj för Tradedoubler för ett halvår sedan syns ingen ljusning. Bolaget fortsätter att pressas av tuff konkurrens och svag konjunktur i Europa.

”Sannolikheten att konjunkturen i Europa tvärvänder är liten och därför är värderingen av aktien på p/e 13 gånger nästa års vinst för hög”, skriver Veckans Affärer som fortsatt rekommenderar sälj.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.