Home > Vad är det som ansvarar för Bitcoins stigning?

Vad är det som ansvarar för Bitcoins stigning?

Ända sedan Bitcoin nådde 40 000-nivån har kryptovalutan vänt tillbaka. Det som är intressant är att Bitcoin alltid faller aggressivt när den väl faller, vilket innebär att de traders som har planerat att köpa dippen blir uppskrämda.

Faktum är att detta är en normal reaktion på en marknad som saknar likviditet. Trots att kryptovalutan översteg ett börsvärde på 1 biljon dollar leder stora beställningar till våldsamma marknadsrörelser.

Centralbanker går till angrepp mot kryptovalutor

Kryptovalutornas senaste ökning är inte en överraskning. Hur hög potentialen är för Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor är dock det.

Om man lyssnar på argument från institutionella och inte privata investerare var det överväldigande svaret att dessa används som ett skydd mot inflation. Med andra ord finns det bristande tillit till det finansiella systemet, och det leder investerare till Bitcoin.

Efter att Bitcoin nådde 40 000 dollar föll kryptovalutan med över 20% under ett par dagar. När Janet Yellen pratade inför den amerikanska senaten som en del i processen att ta över som finansminister i USA pratade hon om kryptovalutor. Hon uttryckte en oro över illegala transaktioner där kryptovaluta används, och menade att reglering och lagstiftning behövs.

En vecka senare var det Christine Lagardes tur, ordförande på ECB, att säga något liknande. Efter båda dessa verbala ingripanden föll Bitcoin snabbt.

Det sägs att när JP Morgan presenterades med möjligheten att investera i Ford Motor Company valde han att neka med orden ”Det är bara en leksak för de rika”.

En sådan arrogant syn på det ser liknande ut, även om det sker i en annan omfattning, med Bitcoin. Först märkte ingen av kryptovalutan. Sen nådde den nästan 20 000 dollar i december 2017, och plötsligt var det något som alla pratade om. Efter det har Bitcoin hånats av investmentbanker – JP Morgans Jamie Dimon, nuvarande VD, sade för tre år sedan att Bitcoin ”är ett bedrägeri och aldrig kommer bli något”.

Och var är Bitcoin nu?

I torsdags hamnade Blackrock i nyheterna. Detta är världens största förvaltare av finansiella tillgångar, och de uttryckte en vilja att investera i Bitcoin. De vill erbjuda sina kunder exponering mot Bitcoin via sina egna medel.

Bitcoin var, och är, kontroversiellt. Men en sak är säker – ju längre det existerar desto svårare blir det att revolutionera.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.