Home > Vad händer med Bitcoin?

Vad händer med Bitcoin?

Kryptomarknaden har varit livlig på sistone. De största tio kryptovalutorna efter marknadsandel tog sig högre efter att ha först formerat vändmönster.

Bitcoin följde noga den amerikanska aktiemarknaden och den första flykten mot säkerhet. Efter att ha halverats i värde i mars, från 10 000 till 4 000 dollar på ett par dagar återhämtade kryptovalutan denna förlorade mark och köps och säljs igen över 11 000. En vild åktur, minst sagt!

Men Bitcoins uppgång trumfades av andra kryptovalutor. Exempelvis Ethereum presterade bättre under en liknande tidsram, och även ett par ”shitcoins” har vänt under 2020. Med ”shitcoins” menar marknaden alternativa kryptovalutor utöver de tio största kryptovalutorna.

Amerikanska investmentbolag vänder sig till kryptomarknaden

Utöver Bitcoin finns det över 6 000 kryptovalutor på den digitala marknaden. Detta är ett stort antal valutor att analysera för investerare, och det säger en hel del om den frenesi som finns på kryptomarknaden.

Hittills har 2020 inte bara lett till förnyat intresse av de största kryptovalutorna efter marknadsandel, men även i underkategorin shitcoins. Den volym vi ser nu har vi inte sett sedan 2017, och det ser inte ut att sakta ned. Är detta ett hot för Bitcoins dominans? Eller bara ännu en bubbla som snart spricker?

Det förnyade intresset av kryptomarknaden kom efter att amerikanska investmentbanker signalerade att deras investerare hade intresse av att investera i alternativa tillgångar snarare än klassiska (exempelvis guld, silver och andra råvaror). Exempelvis utannonserade Goldman Sachs nyligen att de söker efter en alternativ blockchain-lösning och planerar att släppa sitt eget digitala mynt.

Över tid är det bara ett par shitcoins som överlever. Deras uppgång och fall följer ett klassiskt mönster där de rör sig i direkt korrelation med stora kryptovalutor efter marknadsandel. När Bitcoin och Ethereum eller Ripple stiger tillsammans letar investerare efter nästa gyllene möjlighet genom att titta på shitcoins i hopp om högre avkastning. Samma sak gäller även omvänt – shitcoins minskar i värde när de stora kryptovalutorna korrigeras.

Något överraskande är att det förnyade intresset från amerikanska investmentbanker inte gäller för Bitcoin utan för en alternativ lösning. Om detta bara är ett rykte är svårt att säga. Hittills dominerar Bitcoin på kryptomarknaden, och det är fortfarande förstavalet för investerare som vill exponera sin portfölj för digitala tillgångar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto