Home > Vad kan vi förvänta oss från dagens NFP-rapport?

Vad kan vi förvänta oss från dagens NFP-rapport?

Idag är det handelsmånadens första fredag. Traders och investerare över hela världen väntar nu på den amerikanska NFP-rapporten. Om det finns en rapport som alla traders bör vara medvetna om är det denna.

Om ett par timmar kommer vi få reda på om den amerikanska arbetsmarknaden vänder den trend vi såg i december, då över 100 000 jobb gick förlorade. Dagens rapport är extra viktig då finansiella marknader avviker på ett ovanligt sätt som vi inte sett på över ett år. Mer specifikt stiger både aktiemarknaden och den amerikanska dollarn. Om NFP slår förväntningarna, kommer då båda att fortsätta stiga? Detta är vad som står på spel under dagens rapport.

Kan NFP-rapporten för februari leverera en positiv överraskning?

Alla arbetsmarknadsrelaterade siffror som släpptes denna vecka pekar mot en positiv överraskning i dagens rapport. Sysselsättningskomponenten i både ISM Manufacturing och Non-Manufacturing visar en ökad sysselsättning både i tjänste- och tillverkningssektorn.

För det andra släpptes ADP på onsdagen och presenterade positiva siffror för båda sektorerna. För det första lade den privata sektorn till 100 000 fler jobb än väntat – 173 000 efter förväntningar på 70 000. För det andra reviderades siffrorna från i december högre efter att till en början visat negativa siffror för den privata sektorn.

För det tredje har antalet människor som anmäler sig arbetslösa börjat minska, vilket ytterligare förstärker det ovanstående. Allt sammantaget kan NFP bli en positiv överraskning – frågan är med hur mycket, och hur marknaderna kommer reagera.

Aktierna er ut att fortsätta stiga om NFP-rapporten blir bättre än förväntat. Ju större överraskning desto starkare reaktion.

Den stora frågan är vad dollarn kommer göra. När NFP-rapporten släpps är det tradingalgoritmer som agerar först när de köper eller säljer dollar baserat på hur mycket den faktiska siffran skiljer sig från prognosen. Om den initiala reaktionen är tillräckligt stark för att aktivera svaga stopp kan vi se en skarp förändring för dollarn.

Om denna förändring blir positiv eller negativ återstår att se. En sak är dock säker – volatiliteten kommer öka.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.