Home > Vad ska man göra när S&P 500 sjunker under stödnivån och det glidande medelvärdet över 50 dagar?

Vad ska man göra när S&P 500 sjunker under stödnivån och det glidande medelvärdet över 50 dagar?

Det ser ut som att S&P 500 föll genom den ett år långa stigande stödnivån, och den glidande medelvärdet över 50 dagar. Detta kan vara ett tecken på en vändning från en stigande till en nedåtgående trend.

Det är ett stöd, men inte som vi är vana vid att se det.

Vissa investerare ser bara prisstöd när det gäller horisontella linjer, men det finns även något som kallas stigande stöd, som jag har ritat som en svart linje på följande diagram – så rättvist jag kan – för att visa att S&P 500 precis dippade under denna nivå. Priset har också brutit igenom det glidande medelvärdet över 50 dagar, som jag har lagt till i rött.

S&P 500-diagram (källa: Yahoo! Finance)

Vad är S&P 500?

S&P 500 är ett aktieindex som följer 500 storföretag som är listade på amerikanska börser. Via din mäklare kan du både anta korta och långa positioner under namn som "US 500" eller "SPX 500".

Ska man köpa eller sälja S&P 500 just nu?

Varje gång S&P 500-priset har träffat stödlinjen ovanifrån under det senaste året har det studsat direkt igen, så köpare har gjort rätt när de har ”köpt dippen". Vid ett tillfälle (i mars) tog sig priset genom stödnivån men studsade ändå upp igen. Detta är ett argument för att köpa S&P 500.

Vanligtvis tolkas en prisförändring genom stödet nedåt vara en signal för en nedåtgående trend, vilket innebär att man bör blanka i förberedelse på ytterligare nedgångar. Detta är ett argument för att sälja S&P 500, vilket även stöds av rädslan för inflation (vilket kan få räntorna att stiga) och en potentiell smitta från Kinas Evergrande ”Lehman Brothers-ögonblick”.

En prisprognos för S&P 500 

Gapet mellan det stigande stödet och resistensen är cirka 200 punkter, vilket innebär att en vändning uppåt kan få S&P 500 att nå 4 700 inom en månad.

Om priset bryter starkt genom det glidande medelvärdet över 50 dagar kan de som vill blanka satsa på det glidande medelvärdet över 200 dagar, som just nu ligger på cirka 4 100.

Var kan man köpa eller sälja S&P 500?

För att köpa S&P 500 när ”det dippar”, eller för att blanka indexet, behöver du en mäklare. Kolla in dessa två nätmäklare: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto