Home > Vad står på agendan för den australiska dollarn?

Vad står på agendan för den australiska dollarn?

Den australiska dollarn fortsätter att ligga på runt 0,7-nivån mot den amerikanska dollarn, och just nu ser den inte ut att ha någon vidare riktning. Den högsta noteringen under coronavirus-krisen var på lite över 0,7400 efter att Fed försökte förbättra likviditeten av USD i det internationella finansiella systemet.

Penningpolitik är summan av en centralbanks (och ibland regeringar också) åtgärder för att påverka penningcirkulationen i ekonomin. För att göra det försöker centralbanker påverka hushåll och företag att spara eller konsumera. När en centralbank upplever att ekonomin håller på att överhettas försöker de stimulera till mer besparingar, och när det motsatta händer försöker centralbankerna stimulera konsumtion.

Australiens centralbank (RBA) sätter sin penningpolitik den första tisdagen varje månad. Föregående tisdag utvärderade banken sin penningpolitiska hållning och uttryckte en villighet att göra mer för att stimulera ekonomisk återhämtning.

RBA:s räntebeslut – en icke-händelse för finansiella marknader

Finansiella marknader rör sig i snäva intervall på grund av att det amerikanska presidentvalet sker om mindre än en månad nu. Till följd av det ignoreras eller återkallas eventuella marknadsreaktioner efter ekonomiska nyheter fram tills det att valet ligger bakom oss.

Föregående tisdag beslutade RBA att hålla räntan oförändrad. De gjorde även samma sak med Term Funding Facility (det vill säga Australiens version av kvantitativa lättnader) och avkastningen på 3-åriga australiska statsobligationer.

Banken anmärkte att medan den ekonomiska sammandragningen på 7% i juni påverkade hur ekonomin presterade var dippen mindre allvarlig än i andra delar av världen. Det finansiella stödet lär fortsätta, samt de tillmötesgående finansiella villkoren som skapats av RBA.

Den största utmaningen och det största problemet för RBA är arbetslösheten. Banken är redo att göra vad de kan för att skydda jobben, och till följd av det håller de en tillmötesgående penningpolitik.

Tålamod är just nu det investerare behöver som mest. Utan tålamod är det lätt hänt att man börjar hoppa fram och tillbaka på marknaden, bara för att de är öppna.

När man tittar på en centralbanks beslut och investeringar baserat på resultat innebär det att fundamental analys är en viktig del av investerarens beslut. Men fundamental analys behöver tid för att ge resultat.

Till följd av det måste de som vill köpa och sälja australiska dollar, oavsett riktning, inte titta på vad RBA gör eller inte gör. Istället bör de titta på vad aktiemarknaden i USA gör, då den rör på sig beroende på hur pendeln skiftar i det amerikanska presidentvalet.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.