Home > Vad vi kan förvänta oss år 2012

Vad vi kan förvänta oss år 2012

Eftersom många artiklar jag har skrivit fortfarande är aktuella tänkte jag istället ge en liten sammanfattning av vad vi kan förvänta oss av år 2012.

Aktiemarknaderna ser till att börja med ut att kunna fortsätta upp i början på det nya året och vi kan förvänta oss nya högstanoteringar eller åtminstone priser däromkring för vissa index. Läs min analys av Dow Jones.

Detta sammanfaller väl med övriga börser och inte minst OMX30-index som bör stiga lite till i vilket fall som helst! Läs OMX30 – En modell.

Att säga ”hit men inte längre” är en dödssynd men det är bara att se hur långt upp det går. Vi är dock fortfarande i en cyklisk björnmarknad. Dollarn stärks redan vilket också  yenen gör.

Råvarucykeln kommer dessutom att sätta extra press nedåt, inte minst på råvarubolag som Semafo och Lundin Mining för att inte tala om råvaror som silver till exempel. Vi får se om det uppstår ett bra köpläge!

Om vi trots allt skulle börja få högkonjunktur eller normalisering kommer oljeefterfrågan att skjuta oljepriset  i taket och få ner ekonomin igen.

Men vem bryr sig om reell tillväxt? Skuldkrisen ska ju lösas med ännu mer skulder med ränta! Centralbankerna och politikerna kommer inte sluta  förrän hela systemet har kollapsat eller hyperinflation råder. Det är inga trevliga gossar vi har att göra med där.

Räntan på en ettårig grekisk obligation ligger nu för övrigt på 350%. Det kan inte fortsätta så längre till. Och det kommer det nog inte göra heller, men vem bryr sig då börsen går upp?

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.