Home > Vägen mot valet

Vägen mot valet

Finansiella marknaders volatilitet kommer troligtvis öka signifikant då vi närmar oss presidentvalet i USA. Från och med nu kommer allt annat blekna i betydelse jämfört med nyheter om valet.

Till skillnad från tidigare val består vägen mot valdagen av tre olika debatter. Dessutom kommer en debatt hållas mellan vice-presidentkandidaterna.

Allt du behöver veta om debatterna

Med start idag kommer det hållas en debatt varje vecka fram tills valdagen. Den första debatten går av stapeln i Ohio och består av en 90 minuter lång debatt där kandidaterna har 15 minuter på sig att diskutera olika ämnen som har valts ut av en moderator. Kandidaterna kommer veta vilka ämnen som väljs i förväg, så vi kommer antagligen mötas av förberedda svar. Som i alla debatter kan vi förvänta oss en del sprakande svar, framförallt med tanke på Trumps temperament.

Om vi snabbspolar fram en vecka kommer de två vice-presidentkandidaterna ha en debatt i Salt-Lake City, Utah. Denna debatt följer samma formel som den vi precis nämnde, med den enda skillnaden att de 90 minuterna har delats in i 10-minuterssegment.

Debatten mellan de två vice-presidentkandidaterna kommer antagligen vara minst lika intressant som de mellan de två presidentkandidaterna. Som tidigare vice-president vet Biden mycket väl vad det innebär och kommer träna Kamala Harris mycket väl. Å andra sidan har vi Pence som har varit aktiv vice-president under de senaste fyra åren, och har erfarenhet av det.

Den 15:e oktober sker den andra debatten mellan de två kandidaterna i Miami, Florida. Denna gång sker det i form av ett så kallad town hall-event, vilket innebär att befolkningen har chansen att ställa frågor. Med andra ord finns det då chansen för lite överraskningar, och det kommer bli intressant att se hur kandidaterna hanterar det.

Den tredje och sista debatten äger rum i Nashville, Tennesse, den 22:a oktober. Vid denna debatt har vi fått en antydan om hur folk kommer rösta, och det kommer därmed antagligen bli en av de mest spännande debatterna.

En viktig sak att komma ihåg är att tiderna för debatterna, framförallt för de som befinner sig i andra tidzoner. Alla tre debatter har schemalagts till 2 på natten GMT, vilket är den tid på dygnet då valutamarknaden är så som minst likvid och ett av de viktigaste finansiella centren är stängda.

Därför kommer volatiliteten troligtvis öka mer än vanligt, och med ovanligt breda spridningar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto