Home > Valen i Frankrike och Grekland väntas påverka EUR

Valen i Frankrike och Grekland väntas påverka EUR

En svag amerikansk sysselsättningsrapport fick USD att depreciera kontra JPY, medan den hade ett rally mot mer riskfyllda valutor som AUD och EUR vid förra veckans stängning av börshandeln. Vänder vi oss mot dagens händelser väntas valen i Frankrike och Grekland under helgen generera betydande volatilitet på marknaden. varje tecken på att Grekland skulle backa från de senaste åtstramningsåtgärderna som ett resultat av valet, kan resultera i en utvidgning av den baisseartade trenden i EUR.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down down down up up
Veckotrend down down down up down down
Motstånd 1.3082 1.6244 81.41 0.9333 1.0265 0.8145
1.3029 1.6188 80.83 0.9288 1.0199 0.8126
1.2997 1.6153 80.47 0.9259 1.0159 0.8089
Stöd 1.2943 1.6098 79.89 0.9214 1.0093 0.8049
1.2912 1.6063 79.53 0.9186 1.0054 0.8015
1.2858 1.6006 78.96 0.9140 0.9988 0.7984

Ekonominyheter

USD – Amerikansk sysselsättningsrapport fick valutaparet USD/JPY att rasa

NFP-rapporten kom in på 115 000, klart under det prognostiserade på 176 000. Nyheten var tredje månaden i rad av fallande nyanställningar i USA och resulterade i förnyade spekulationer om att Federal Reserve kan initiera en ny omgång av kvantitativa lättnader inom en snar framtid. Efter att rapporten publicerats rasade valutaparet USD/JPY med nära 50 punkter innan det stängde veckan på 79,86. Mot mer riskfyllda valutor hade USD ganska stora uppgångar vinster, med valutahandlare som bestämde sig för att återgå till säkrare tillgångar efter nyheterna. Valutaparet AUD/USD föll med nära 90 punkter på fredagen för att avsluta veckan på 1,0176.

I dag väntas rörelsen i USD sannolikt att bestämmas av hur valutahandlare tolkar de två politiska valen i euroområdet under helgen. Varje tecken på att Grekland skulle backa från sina förpliktelser om åtstramningsåtgärder det nyligen beslutat om, kan leda till ytterligare uppgångar för säkra tillflyktsortsvalutor såsom USD. Senare i veckan kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett tal från Federal Reserves ordförande Ben Bernanke planerad till torsdag. Varje indikation på att ett paket om nya kvantitativa lättnader paket är på väg kan leda till ytterligare nedgångar för USD kontra JPY.

EUR – Ökad riskaversion ledde till betydande nedgångar för EUR

Euron vände till baisse mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler under handeln i fredags, där en negativ amerikansk sysselsättningsrapport i kombination med oro för de franska och grekiska valen ledde till riskaversion på marknaden. Investerare fruktar att nya regeringar i antingen Frankrike eller Grekland skulle kunna leda till en konflikt med Tyskland om det bästa sättet att bidra till att stärka euroområdets ekonomier. Valutaparet EUR/USD som toppade på 1,3176 tidigt på dagen, föll med nära 100 punkter för att avsluta veckan på 1,3082. Valutaparet EUR/JPY sjönk med runt 115 punkter under fredagens handel för att stänga veckan på 104,47.

Sett till dagens handel väntas betydande volatilitet i EUR med valutahandlare som tolkar resultaten från de två valen i euroområdet. Ytterligare nedgångar kan väntas om Grekland nu skulle backa från sina åtaganden vad gäller åtstramningsåtgärder man kommit överens om efter att ha fått ett internationellt räddningspaket. Dessutom kan de tyska detaljhandelssiffrorna resultera i små nedgångar i EUR om rapporten kommer in under det prognostiserade på 0,8 %. Som den största ekonomin i region, tenderar de tyska indikatorerna ha en betydande inverkan på EUR.

Guld – Guld såg betydande uppgångar för att avsluta veckan

Priset på guld vände till hausse för första gången på en vecka i fredags efter att svag amerikansk sysselsättningsstatistik skickade investerare till säkra tillgångar. Guld har stadigt ökat sin status som en stabil tillgång de senaste månaderna och har i allmänhet dragit nytta av den svaga globala utvecklingen. Den åtråvärda metallen slutade veckan på 1 642,03 dollar för ett uns, en ökning från 1 626,35 dollar per uns under förmiddagens handel.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma nyheter både från euroområdet och USA. Varje tecken på att den globala ekonomiska återhämtningen börjat saktar ner ytterligare kan resultera i att priset på guld utvidgar sin hausseartade trend. Med detta sagt kan varje positiv indikator leda till risktagande på marknaden, vilket kan leda till att ädelmetallen får kapitulera några av sina senaste uppgångar.

Råolja – Råoljepriset föll under 98 dollar per fat efter amerikanska nyheter

Priset på råolja föll med över 4 dollar per fat under handeln i fredags och nådde så lågt som 97,49 dollar per fat, där en sämre än väntad amerikansk sysselsättningsrapport ledde till riskaversion på marknaden. Dessutom med en allmän avmattning i takten på den globala ekonomiska återhämtningen tillsammans med stadigt ökande råoljelager i USA har tagits som tecken på att efterfrågan på olja har minskat, vilket har bidragit till att priset sjunker.

När det gäller den här veckan, kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma nyheter som kommer ut från euroområdet. Några indikationer på att den senaste helgens val kommer att orsaka ytterligare riskaversion på marknaden kan resultera i att råoljepriset faller ytterligare. Dessutom kan ett tal från Federal Reserves ordförande senare i veckan leda till volatilitet på marknaden. Omnämnande av en ny omgång av kvantitativa lättnader kan resultera i att råoljepriset utvidgar sin baisseartade trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på veckovisa diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan få se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Dessutom har MACD/Osma på samma diagram har börjat bilda ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på detta valutapar då vi kan få se en korrigering uppåt inom en snar framtid.

GBP/USD

Ett baisseartat kors har bildats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en nedåtgående för detta par ligger runt hörnet. Dessutom har vi ännu ett annat baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/Osma som ger ytterligare bevis på en förestående korrigering. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

USD/JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i neutralt territorium, vilket innebär att inga betydande trender är prognostiserade vid denna tidpunkt. Det enda undantaget är det veckovisa diagrammets MACD/Osma, som har bildat ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer vilja hålla ett öga på några av indikatorerna på det veckovisa diagrammet för ytterligare tecken på en baisseartad rörelse.

USD/CHF

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket gör att detta valutapar kan se rörelser nedåt inom en snar framtid. Dessutom har det Relativa Styrkeindexet (RSI) på samma diagram börjat röra sig uppåt och verkar redo att ta sig in i det överköpta territoriet. Valutahandlare kommer vilja hålla ett öga på RSI. Om det passerar över 70, kan det vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar.

Wild Card

AUD/USD

Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket indikerar att detta par kan se en korrigering uppåt. Denna tankegång stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som har fallit under -80 nivån. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.