Home > The Value Investor v.20 ”Köp kvalitet”

The Value Investor v.20 ”Köp kvalitet”

Värdeinvestering

Litteraturen och affärspressen är fulla av råd om vilka saker man ska titta på när man väljer vilka aktier man ska köpa. Värdeinvesteraren ska istället söka efter företag att investera i. Även om det känns självklart och man har hört det många gånger så är det ofta lätt att glömma att det faktiskt är en del av ett företag man äger. Detta är än viktigare att hålla i minnet när man investerar långsiktigt och företagets framgångar, eller brist på framgångar, garanterat med tiden kommer att avspegla sig i aktiekursen.

På sikt är det alltid företagets kvalitet som avgör ditt resultat. Det låter förstås som en klyscha och helt självklart det också men det är väldigt ofta som investerare väljer ett bolag bara på att det har en viss attraktiv egenskap. Det är inte sällan hög direktavkastning, lågt PE, många köpglada insiders, omgärdas av många positiva rykten eller liknande faktorer. Allt detta är egentligen bara tecken på någonting bra, om ens det, inte någonting som beskriver företaget i sig eller varför man borde välja just det.

Om du lyckas hitta de ”bästa” företagen däremot så behöver du inte oroa dig över om det låga PE-talet du tyckte om verkligen är positivt eller finns där av en anledning (value trap) och liknande. Om du generellt lyckas investera i högkvalitativa bolag så kommer du att överträffa index med tiden var så säker. Detta även om du råkade köpa vid lite olämplig tidpunkt osv. Extra avkastning får man sedan förstås som jag skrev om förra veckan om man dessutom lyckas passa på och köper när det är det ges goda tillfällen ”gratis” och omvänt hålla sig lugn och inte sälja när omotiverade ras inträffar.

Företagens och därmed aktiens framtid bestäms som jag också skrev om tidigare av bl.a. hur säker deras intjäning är, m.a.o. om de har en vallgrav som skyddar dem, men inte heller det räcker på längre sikt om inte ledningen och verksamheten i övrigt levererar exceptionella resultat. Jag tänker idag beskriva vad som kännetecknar kvalitetsbolag och utgå från en personlig favorit- Apple som jag äger sedan många år.

Företag är förstås inte varandras jämlikar. Det är enorm skillnad på ett skakigt förhoppningsbolag på Alternativa listan som drivs av några glada men oerfarna 25-åringar och ett stort, etablerat och välfungerande företag. Apple är på många sätt ett bra exempel på kvalitetsbolag då de under sina dryga 40 år har stadigt levererat nya, mycket populära produkter och haft väldigt få floppar. Detta är dock, liksom tillväxten och värderingen, bara ytterligare exempel på den rekvisita som jag nämnde ovan. Verklig kvalitet hittar vi om vi tittar djupare.

best-quality-graphic

Många gick nog miste om tecknen på att Apple skulle bli det som det idag är. Om man går tillbaka till början av 2011 när jag började intressera mig för aktien så såg mycket väldigt annorlunda ut mot idag. iPhone hade kommit drygt tre år tidigare men var fortfarande en rätt liten produkt som de flesta ännu såg på som en leksak och inte en seriös ”företagsmobil” som Blackberry eller Nokia. Därtill hade iPad haft premiär 2010 men även om den hade fått en viss hype så var det en väldigt sällsynt produkt och rykten spreds i media om hur dåligt den hade sålt. Analytiker var överhuvudtaget väldigt oroliga för att iPhone inte skulle kunna ersätta iPod som länge hade varit den stora inkomstkällan för Apple… Det kan låta märkligt men det var så världen såg ut då.

Jag hade nog hjälp av att jag själv ägt Mac-datorer på 90-talet och tyckt om dem och kände att min nyligen inköpta iPad var i samma liga vad gällde användarvänlighet och attraktivitet hos produkten. Jag hörde också av dem som ägde iPhones (själv hade jag som så många andra en Sony Ericsson då) hur nöjda de var med den och sa att de väntade på nästa modell. När jag forskade vidare såg jag att just denna användarlojalitet som funnits inom Mac spridit sig till först iPod och nu iPhone och att det också av allt att döma resulterade i återkommande kunder- man uppgraderade sin iphone vartannat år snarare än att välja en annan modell. Apple hade färre kunder ännu än många andra bolag som Nokia, BlackBerry, Dell, HP osv men den som väl börjat köpa Apple-produkter stannade kvar.

Apple verkade alltså på alla sätt ha kvar sin förmåga att skapa starka band till sina kunder. Man kan diskutera länge och mycket om vad det är som gör att man lyckas med detta men det viktiga är kanske inte orsakerna utan det faktum att man lyckats över tid. Min analys vintern 2011 blev hursomhelst att om detta var fallet så skulle iPhone och iPad växa till stora produkter och en allt större användarskara. Lite som ett kedjebrev.

När sedan många utmaningar började dyka upp som den stora Android-revolutionen, lågpris-PC och billiga kopior av iPad så stod Apple tack vare sin förmåga att öka och behålla befintliga kunder med nya och uppgraderade produkter pall. Analytiker förklarade att Apples tid var förbi, men trots tappat förtroende på marknaden med ett ras på 45 % under våren 2013 och förstås fantastiska nya köplägen för oss som trodde på bolaget så tuffade skutan på tills företaget blev världens högst värderade. Det var förstås inte givet att det skulle bli så 2011, men alla ledtrådar fanns där redan då för den som ville söka efter dem.

Detta är naturligtvis bara ett exempel och det finns många andra. Starbucks är ett annat innehav jag har som också lyckas ständigt förnya sitt erbjudande och behålla en hängiven kundkrets över snart hela världen. Dock med helt andra metoder än Apple.

Leta bland företag som du ser helt enkelt ”finns kvar” över tiden. Försök se vad det är som gör att detta företag står emot konkurrenterna och ställ frågan om det är troligt att detta kommer att fortsätta. En ännu större utmaning, men potentiellt än mer lönsamt, är att lyckas hitta unga företag av högsta kvalitet. Här har du inte hjälp av decennier av talande framgångar, men om du är tidigt framme kan du hitta just de ”tenbaggers” och ”twentybaggers” som gjorde Peter Lynch till världens bästa fondförvaltare.

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto