Home > Valutaparet EUR/USD nådde en 8-veckors högsta inför den amerikanska sysselsättningsrapporten

Valutaparet EUR/USD nådde en 8-veckors högsta inför den amerikanska sysselsättningsrapporten

EUR apprecierade till ett åtta veckors högsta mot USD på fredagen, efter ett tal från Federal Reserves ordförande Ben Bernanke. Han antydde att nya steg snart kommer att vidtas för att stärka den amerikanska ekonomiska återhämtningen. I dag kan valutahandlare garanterat förvänta sig betydligt högre volatilitet, med en flora av nyheter som släpps från både euroområdet och USA. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt torsdagens ECB: s presskonferens, följt av den amerikanska sysselsättningsrapporten NFP på fredag . Dessutom ett tal från ECB: s ordförande Draghi i dag och det amerikanska ISM tillverkningsindexet PMI på tisdagen har båda potential att generera aktivitet på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down down no
Veckotrend up up down down up down
Motstånd 1.2678 1.5966 79.04 0.9656 1.0360 0.8034
1.2631 1.5921 78.73 0.9605 1.0315 0.7982
1.2602 1.5890 78.51 0.9574 1.0286 0.7949
Stöd 1.2553 1.5844 78.18 0.9521 1.0241 0.7896
1.2521 1.5815 77.98 0.9490 1.0214 0.7863
1.2474 1.5769 77.65 0.9439 1.0168 0.7811

Ekonominyheter

USD – Bernankes tal i en fallande USD

USD deprecierade mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler på fredagen, efter ett tal från Federal Reserves ordförande Ben Bernanke i vilket han upprepade att Federal Reserve snart kan vidta åtgärder för att stärka den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Nyheten ledde till risktagande bland investerare, vilket fick USD att vända till baisse. Mot CAD föll USD med mer än 70 punkter för dagen för att nå så lågt som 0,9850, innan den iscensatte en liten korrigering uppåt för att avsluta veckan på 0,9861. Valutaparet USD/JPY nådde ett två veckors lägsta på 78,18, innan paret rekylerade tillbaka till 78,36 när marknaderna stängde för helgen.

När det gäller den här veckan är den viktigaste nyheten sannolikt den amerikanska NFP-rapporten som släpps på fredag. Sysselsättningsrapporten har sedan länge ansetts som den viktigaste händelsen på Forex kalendern och leder konsekvent till volatilitet på marknaden. Denna vecka kan indikatorn få en ökad betydelse på grund av frågor om huruvida Federal Reserve kommer att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader denna månad. Om fredagens rapport kommer in över den förväntade nivån, kan det göra Federal Reserve mindre benäget att vidta åtgärder för att stärka den amerikanska ekonomiska återhämtningen vilket kan leda till uppgångar i USD.

EUR – ECB:s presskonferens redo att generera volatilitet i EUR

Ökat risktagande på marknaden efter ett tal från amerikanska Federal Reserve ordförande Bernanke på fredagen, ledde till stora uppgångar för EUR. Kontra USD apprecierade EUR upp med mer än 130 punkter för att nå ett åtta veckors högsta på 1,2636. En liten korrigering nedåt fick EUR att stiga upp till 1,2573, när marknaderna stängde för helgen. Valutaparet EUR/JPY var upp nära 100 punkter under första halvan av handelsdagen och nådde så högt som 99,01, innan paret korrigera sig självt under eftermiddagens handel. Valutaparet stängde veckan på 98,52.

Denna vecka kommer investerare att ägna stor uppmärksamhet åt euroområdets lägsta anbudsränta (styrräntan) och ECB: s presskonferens som äger rum på torsdag. Spekulationer om att ECB kommer att presentera nya åtgärder för att minska de spanska och italienska upplåningskostnaderna på torsdag, har fått EUR att appreciera de senaste veckorna. Om en plan för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet äntligen avslöjas denna vecka, skulle EUR se stora uppgångar som en följd. Med detta sagt, skulle investerare bli besvikna med ECB:s plan, kan EUR se baisseartad rörelser.

Guld – Priset på guld nådde ett 5 ½ månaders högsta

Priset på guld tog sig upp till sin högsta nivå sedan april på fredag med risktagandet som var tillbaka på marknaden med förhoppningar om att Federal Reserve är redo att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader. Den ädla metallen avancerade med mer än 34 dollar per uns efter ett tal från Federal Reserves ordförande Bernanke. Priset på guld nådde 1 691,42 dollar per uns, innan marknaderna stängde för helgen.

En fortsatt uppgång i priset på guld kommer sannolikt att vara beroende av torsdagens ECB:s presskonferens. Om en plan för att bekämpa euroområdets skuldkris äntligen läggs på bordet, kan risktagande på marknaden skicka ädelmetallen högre.

Råolja – Rally i råoljepriset efter Bernankes tal

Priset på råolja sköt upp med nära 2 dollar per fat på fredagen då förhoppningar om att Federal Reserve snart kommer att vidta åtgärder för att stödja den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Detta efter ett tal av Federal Reserves ordförande Ben Bernanke. Allt tal om planerna för att stärka den amerikanska ekonomin fick råoljepriset att stiga. Råvaran stängde veckan på 96,50 dollar per fat, en ökning från 94,48 dollar per fat i början av handelsdagen.

Denna vecka kommer investerare i råolja vilja fortsätta att övervaka meddelanden från USA för ledtrådar om vilka åtgärder Federal Reserve kan komma att ta. Dessutom väntas den amerikanska NFP-rapporten på fredagen garanterat generera volatilitet i priset på råolja. Bättre än väntade nyheter kan signalera till investerare att efterfrågan i USA kommer att gå upp, vilket kan leda till ytterligare uppgångar i priset för råolja.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av vilket signalerar ett skifte i priset de närmaste dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att prisskiftet kan vara nedåt. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

De flesta tekniska indikatorerna på det dagliga och det veckovisa diagrammet visar detta par i en intervallhandel, vilket gör det svårt att förutsäga den långsiktiga prisutvecklingen. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tycks ha bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet drivit in i det översålda territoriet. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan har det veckovisa diagrammets MACD/OsMA bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att nedåtgående rörelser kan uppstå under de kommande dagarna. Å andra sidan har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

AUD/CHF

RSI på det dagliga diagrammet har sjunkit in i det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har ett hausseartat kors bildats på samma diagram till Slow Stokastiska, vilket ger ytterligare en signal om en uppåtgående rörelse. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto