Home > Valutaparet EUR/USD nådde ett fyra månaders högsta inför ett domstolsbeslut

Valutaparet EUR/USD nådde ett fyra månaders högsta inför ett domstolsbeslut

EUR kom nästan inom räckhåll för ett fyra månaders högsta mot USD igår, där spekulationer florerade om att en tysk domstol skulle komma att döma till förmån för euroområdets fond för räddningsaktioner vilket ledde till risktagande på marknaden. Dessutom med förväntningar om att Federal Reserve snart kommer att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader tyngde USD under hela handelsdagen. I dag, utöver det tyska domstolsbeslutet, kommer valutahandlare att också vilja uppmärksamma den brittiska arbetslöshetsrapporten planerad att släppas 8:30 GMT. Bättre än väntade nyheter kan hjälpa valutaparet GBP/USD att utvidga sin senaste hausseartade trend.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend up up down down up down
Motstånd 1.2977 1.6172 78.83 0.9483 1.0576 0.8110
1.2924 1.6126 78.39 0.9436 1.0528 0.8064
1.2899 1.6099 78.12 0.9405 1.0499 0.8031
Stöd 1.2856 1.6053 77.67 0.9357 1.0451 0.7981
1.2822 1.6025 77.39 0.9328 1.0423 0.7956
1.2773 1.5979 76.95 0.9280 1.0374 0.7902

Ekonominyheter

USD – Dollarn fortfarande baisse inför FOMC mötet

USD föll ytterligare mot dess viktigaste valutarivaler igår, efter spekulationer om att Federal Reserve snart kommer att ta till åtgärder för att stimulera den amerikanska ekonomin vilket satte fart på högre avkastningstillgångar. Mot den schweiziska francen föll USD med närmare 70 punkter under den europeiska handeln för att nå så lågt som 0,9395 den rekylerade tillbaka till 0,9410 nivån. Valutaparet AUD/USD apprecierade med mer än 80 punkter för att handlas så högt som 1,0438, innan en liten korrigering nedåt fick paret att landa på 1,0425 nivån.

I dag kommer valutahandlare i greenbacken vilja följa ett tyskt domstolsbeslut om de senaste åtgärderna som den europeiska centralbanken har vidtagit för att sänka upplåningskostnaderna i euroområdet. Om domstolen fattar beslut om att den stöder ECB:s program för obligationsköp, kan investerare fortsätta att köpa upp högre avkastningstillgångar. Detta kan leda till ytterligare nedgångar för säkrare tillflyktsortsvalutor såsom USD. Senare i veckan kan ett uttalande från FOMC leda till mer baisse rörelse för USD om Federal Reserve beslutar sig för att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader.

EUR – EUR kan se ytterligare uppgångar i dag

EUR apprecierade mot flera av sina främsta valutarivaler igår, i väntan på ett tyskt domstolsbeslut om den senaste tidens åtgärder som vidtagits av ECB för att sänka lånekostnaderna i euroområdet. Förväntningar om att domslutet inte kommer att rösta emot åtgärder som ECB planerar resulterade i risktagande bland investerare. Valutaparet EUR/USD apprecierade med mer än 80 punkter under den europeiska handeln för att nå så högt som 1,2840. Mot JPY lyckades EUR återhämta sig från tidigare nedgångar under förmiddagens handel och avancerade med cirka 40 punkter och nådde 99,93 nivån.

I dag väntas det tyska domstolsbeslutet sannolikt bli den mest betydelsefulla nyheten och förväntas resultera i kraftig volatilitet för EUR. Medan de flesta analytiker är övertygade om att domstolen kommer att döma till förmån för ECB:s stödköp av obligationer, varnar vissa om att det fortfarande finns en möjlighet att domen kommer att begränsa åtgärder som behövs för att sänka upplåningskostnaderna i euroområdet. Alla indikationer på att ECB skulle hållas tillbaka i sin förmåga att bekämpa euroområdets skuldkris kan leda till att EUR vänder nedåt.

Guld – Uppgångar i priset på guld med en hausseartad EUR

En stark EUR bidrog till att öka efterfrågan på guld bland internationella köpare igår, då ädelmetallen låg kvar inom räckhåll för dess senaste sex månaders högsta i fredags. Priset på guld steg med mer än 10 dollar per uns under den europeiska handeln igår för att nå så högt som 1 737,90 dollar per uns, precis under förra fredagens höga på 1 741,50 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma den inverkan ett domstolsbeslut från Tyskland om ECB: s räddningspaket för EUR. Om EUR kan utöka gårdagens uppgångar mot USD,kan priset se ytterligare hausseartad rörelser. Med detta sagt varnar vissa analytiker för att priset på guld redan kan ha nått det överköpta territoriet och ifrågasätter om metallen kan fortsätta att röra sig högre.

Råolja – Råoljepriset högre inför amerikanska inventeringsrapporten

Priset på råolja steg med mer än 1 dollar per fat under den europeiska handeln igår och kom inom räckhåll för en tre veckors högsta med ökat risktagande på marknaden. Råvaran handlas så högt som 97,22 dollar per fat innan den iscensätta en mindre korrigering nedåt och föll till 96,99 dollar per fat.

När det gäller dagens handel har vi förutom potentiellt betydande nyheter från euroområdet, som skulle kunna leda till ytterligare risktagande, kommer investerare i råolja också vilja uppmärksamma den amerikanska inventeringsrapporten som släpps 14:30 GMT. Om indikatorn signalerar till investerare att efterfrågan på råolja i USA har gått ner sedan förra veckan, kan priset på råolja vända till baisse under eftermiddagen.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna, vilket signalerar att detta par kan se en förändring i prisbilden under de kommande dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket indikerar att prisriktningen kan vara nedåt. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Det dagliga diagrammets RSI närmar sig det överköpta territoriet, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

USD/JPY

Medan det veckovisa diagrammets Williams Percent Range ligger i det översålda territoriet, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna detta par i en intervallhandel. Valutahandlare kanske vill inta en avvaktande hållning, då en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig inom en snar framtid.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets RSI ligger för närvarande i det översålda territoriet, vilket indikerar att detta par kan se en hausseartad korrigering inom en snar framtid. Dessutom har Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet fallit till -90 nivån, vilket ger ytterligare stöd för teorin om förestående uppåtgående rörelse. Ligga långt kan vara det smarta valet för detta par.

Wild Card

DAX 30.

RSI på det dagliga diagrammet har passerat in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Slow Stokastiska på samma diagram tycks vara nära att bilda ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto