Home > Valutaparet EUR/USD nådde ett tre veckors högsta

Valutaparet EUR/USD nådde ett tre veckors högsta

USD deprecierade mot dess viktigaste valutarivaler under gårdagens börshandel, efter att de senaste ekonomiska prognoserna från Federal Reserve visat att en ny omgång av kvantitativa lättnader skulle kunna inledas om den amerikanska arbetslösheten inte sjunker ytterligare. Som ett resultat av nyheterna rusade valutaparet EUR/USD upp mot ett tre veckors högsta och nådde så högt som 1,3262. Valutahandlare kommer att vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska BNP-rapporten som släpps 12:30 GMT. En bättre än väntad siffra kan hjälpa USD att rekylera mot mer riskfyllda valutor, såsom EUR och AUD.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down down
Veckotrend down up down up down down
Motstånd 1.3262 1.6220 81.72 0.9183 1.0451 0.8249
1.3219 1.6189 81.38 0.9149 1.0403 0.8219
1.3192 1.6158 81.17 0.9128 1.0372 0.8199
Stöd 1.3149 1.6110 80.83 0.9095 1.0324 0.8159
1.3122 1.6084 80.62 0.9074 1.0294 0.8137
1.3079 1.6063 80.28 0.9041 1.0246 0.8102

Ekonominyheter

USD – Den amerikanska BNP-rapporten kan hjälpa USD att återta sina senaste nedgångar

Den amerikanska dollarn föll mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, inklusive EUR och GBP. Investerare började skifta sina tillgångar från greenbacken tidigare i veckan, efter Federal Reserves avslutande möte som lämnade möjligheten öppen för en ny omgång av kvantitativa lättnader. Valutaparet EUR/USD var upp med över 50 punkter under den europeiska handeln och nådde så högt som 1,3262. Valutaparet GBP/USD hade en liknande trend där paret nådde en topp på 1,6205 innan det iscensatte en liten korrigering nedåt.

I dag väntas den amerikanska BNP-rapporten generera betydande volatilitet när den publiceras 12:30 GMT. Analytikers prognoser ligger runt 2,6 %. Även om den siffran är lägre än förra kvartalets, skulle det trots signalera tillväxt i den amerikanska ekonomin och kan leda till dollar uppgångar. Om nu siffran kommer in under det förväntade värdet, kan investerare ta det som ett tecken på att den amerikanska ekonomiska återhämtningen börjat sakta ner vilket kan leda till att USD förlänger den senaste tidens baisseartade trend.

EUR – Italiensk skuldauktion kan generera volatilitet i EUR

EUR nådde ett tre veckors högsta mot den amerikanska dollarn i går, där kombinationen av en positiv holländsk skuldauktion tidigare i veckan och ett försiktigt uttalande från Fed om den amerikanska ekonomiska återhämtningen fick valutahandlare att flytta över sina tillgångar EUR. I sin helhet var EUR inte hausse över hela linjen. En allt mer stark JPY fick valutaparet EUR/JPY att rasa med nära 100 punkter under mitten av dagens handel. Mot det brittiska pundet fortsatte EUR att vända nedåt i veckan genom att tappa ytterligare 25 punkter i går.

Tar vi en titt på dagens händelser kommer investerare att vilja fokusera sig på resultaten av den italienska skuldauktionen. Om auktionen kommer in under förväntningarna, kan rädslan för euroområdet skuldsituation dyka upp igen och leda till baisse för den europeiska valutan. Samtidigt kan en framgångsrik skuldauktion generera risktagande på marknaden, vilket kan leda till att EUR utvidgar sin hausseartade trend mot USD. Uppmärksamhet bör också ägnas åt den amerikanska BNP-rapporten. Positiva nyheter från USA kan få en negativ inverkan på EUR.

JPY – Den japanska centralbankens (BoJ) penningpolitiska uttalande redo att få en inverkan på JPY

Den japanska yenen apprecierade mot både USD och EUR i går inför penningpolitiska uttalande från BoJ och den kortsiktiga styrräntan. Valutaparet USD/JPY föll med nära 60 punkter under den europeiska handeln i går och nådde så lågt som 80,80. Mot EUR apprecierade JPY med nära 100 punkter. Valutaparet EUR/JPY föll till så lågt som 106,87.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kan JPY se ytterligare volatilitet i efterdyningarna av BOJ:s penningpolitiska uttalande. I dag kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma den amerikanska BNP-siffran. En svag siffra kan leda till ytterligare USD nedgångar kontra JPY. När det gäller valutaparet EUR/JPY, förväntas den italienska skuldauktionen illustrera hur allvarlig euroområdets skuldkris är. En sådan auktion kan leda till ytterligare nedgångar för EUR.

Råolja – Råoljepriset i en intervallhandel med blandade amerikanska nyheter

Råoljepriset spenderade större delen av gårdagen i en intervallhandel efter blandade amerikanska ekonomiska nyheter. Å ena sidan möjligheten för ytterligare kvantitativa lättnader vände USD till baisse vilket fick råoljepriset att rusa. Med detta i åtanke, bör en högre än väntad amerikansk inventeringsrapport i råoljelagren signalerade en minskad efterfrågan i USA vilket fick råoljepriset att falla.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska BNP-siffran. Investerare kommer sannolikt att använda siffran som ett mått för takten i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Skulle BNP-siffran komma in över 2,6 %, kan USD se uppgångar, vilket kan resultera i att råoljepriset faller innan marknaderna stänger för veckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i intervallhandel vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Det enda undantaget är Williams Percent Range på det dagliga diagrammet, som har trätt in i det överköpta territoriet. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, då en nedåtgående korrigering kan ske senare i dag.

GBP/USD

Williams Percent Range på både det dagliga och veckovisa diagrammet har passerat in i det överköpta territorium, vilket pekar på en möjlig korrigering nedåt för detta par. Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska stöder denna teori. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här vaultaparet.

USD/JPY

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. De flesta tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. Att inta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara ett klokt val, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig de kommande dagarna.

USD/CHF

Williams Procent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket tyder på att en hausseartad korrigering kan uppstå för detta par. RSI på samma diagram pekar nedåt och det ser ut som om det kan röra sig in i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer vilja hålla ett öga på RSI. Om det går under 30, kan det vara ett tecken på en förestående korrigering uppåt.

Wild Card

S & P 500

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram korsat in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att prisskiftet kan vara nedåt. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.