Home > Valutaparet EUR/USD nådde ett två veckors lägsta med oro för den spanska skulden

Valutaparet EUR/USD nådde ett två veckors lägsta med oro för den spanska skulden

Investerares oro för Spaniens förmåga att hantera sina skulder tyngde återigen EUR, som nådde ett två veckors lägsta mot USD under handeln igår. Nyheterna resulterade också i en baisseartad rörelse för råvaror, såsom råolja som föll under den psykologiskt viktiga nivån 90 dollar per fat. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma flera ekonomiska indikatorer från både euroområdet och USA. En italiensk 10-årig obligationsauktion kommer att ge viktiga ledtrådar till hur snabbt euroområdet ekonomiska återhämtningen fortskrider. Dessutom har den amerikanska underliggande orderingången för kapitalvaror, arbetslöshetsrapporten och indikatorn för försäljning av hus potential att skapa volatilitet på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend down down down up down down
Motstånd 1.2985 1.6273 78.73 0.9482 1.0496 0.8068
1.2937 1.6229 78.26 0.9435 1.0451 0.8014
1.2906 1.6201 77.95 0.9406 1.0423 0.7988
Stöd 1.2858 1.6155 77.49 0.9358 1.0377 0.7936
1.2827 1.6127 77.18 0.9329 1.0349 0.7905
1.2776 1.6082 76.71 0.9281 1.0304 0.7854

Ekonominyheter

USD – Ett parti av amerikanska nyheter redo att skapa volatilitet i USD

USD hade blygsamma uppgångar igår, där riskaversionen på marknaden på grund av euroområdets skuldproblem fick investerare att föra över sina pengar till säkrare tillgångar. Valutaparet USD/CHF handlades så högt som 0,9416 under den europeiska handeln, upp med knappt 30 punkter innan en mild korrigering nedåt fick paret att landa på 0,9410 nivån. Mot CAD apprecierade USD med nära 40 punkter innan den toppade på 0,9842. En liten korrigering nedåt förde USD till 0,9835 i kvällshandeln.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti potentiellt betydande amerikanska nyheter. Specifikt har den underliggande orderingången för kapitalvaror och arbetslöshetsrapporten, båda planerade till 12:30 GMT, följt av indikatorn för försäljning av hus 14:00, alla potential att skapa volatilitet på marknaden. Bättre än väntade rapporter kan hjälpa USD att utvidga gårdagens uppgångar under eftermiddagens handel. Samtidigt bör valutahandlare notera att om någon av rapporterna kommer in under den beräknade nivån, kan USD vända till baisse.

EUR – EUR fortsatte att depreciera med oro för skuldproblematiken

EUR deprecierade mot nästan alla dess viktigaste valutarivaler igår, där farhågorna för den spanska skuldsituationen och stigande lånekostnader ledde till riskaversion på marknaden. Valutaparet EUR/USD som bara förra veckan var på ett fyra månaders högsta föll med cirka 40 punkter igår för att handlas så lågt som 1,2836, den lägsta nivån på två veckor. Kontra GBP föll EUR med mer än 20 punkter för att handlas så lågt som 0,7939. En blygsam korrigering uppåt fick EUR att nå 0,7947 mot slutet av den europeiska handelsdagen.

I dag utöver den pågående utvecklingen när det gäller den spanska skuldkrisen kommer valutahandlare i EUR också vilja uppmärksamma den italienska tioåriga obligationsauktionen. Höga italienska lånekostnader var en av de bidragande orsakerna till EUR:s baisseartade rörelse under sommaren. Skulle dagens obligationsauktion visa minskad efterfrågan på italienska obligationer eller en ökning av lånekostnaderna kan EUR fortsätta gårdagens baisseartade trend.

Guld – Riskaversion fick priset på guld att rasa

En starkare USD på grund av riskaversionen på marknaden igår resulterade i att priset på guld rasade hela dagen. En stark USD betyder att priset på guld blir dyrare för internationella köpare och leder till att ädelmetallen deprecierar i värde. Sammantaget minskade guldpriset med nära 30 dollar per uns under dagens handel för att så småningom nå så lågt som 1 736,20 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska statistikrapporter inklusive den veckovisa arbetslöshetsrapporten och indikatorn för försäljning av hus. Bättre än väntade rapporter kan resultera i att USD utvidgar sin senaste uppåtgående trend, vilket kan resultera i ytterligare baisseartade rörelser för priset på guld.

Råolja – Råoljepriset föll med nära 2 dollar per fat

Priset på råolja föll under hela dagen igår, då investerare valde att flytta sina medel från högre avkastningstillgångar till säkra tillflyktsortsvalutor på grund av oron för euroområdets skuldsituation. Sammantaget minskade råvaran med nära 2 dollar per fat, och nådde så småningom så lågt som 88,93 dollar per fat.

I dag kan priset på råolja återta en del av sina senaste nedgångar med statistik från USA. Valutahandlare bör notera att bättre än väntade amerikanska rapporter kan signalera till investerare att efterfrågan på råolja ökar, vilket kan leda till hausseartade rörelser för råvaran. Skulle dock någon av rapporterna komma in under förväntan besviken, kan råoljepriset sjunka ytterligare.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat dra åt sig, vilket indikerar att en större prisförskjutning kan uppstå under de kommande dagarna. Ett baisseartat kors på samma diagrams Slow Stokastiska visar att priset kan vara nedåt. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att detta par kan se nedåtgående rörelser under de kommande dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Valutahandlare kommer att vilja öppna långa positioneringar för detta par.

USD/JPY

Både RSI och Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet börjar närma sig det översålda territoriet. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på båda dessa indikatorer. Om de passerar under den översålda linjen, kan det vara ett tecken på en förestående uppåtgående rörelse.

USD/CHF

Medan ett hausseartat kors har bildats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna detta par i neutralt territorium. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

Wild Card

AUD/NZD

MACD/OsMA på det dagliga diagrammet har bildat ett hausseartat kors, vilket signalerar att detta par kan se uppåtgående rörelser inom den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Nu kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna långa positioneringar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto