Home > Valutaparet USD/JPY baisse efter amerikanska nyheter

Valutaparet USD/JPY baisse efter amerikanska nyheter

Valutaparet USD/JPY föll med över 30 punkter efter att rapporterna publicerats och nådde så lågt som 79,33. Sett till dagens handel kommer valutahandlare att vilja uppmärksamma det amerikanska underliggande konsumentprisindexet (KPI) och arbetslöshetssiffrorna. Skulle någon av dem komma in över förväntan, kan USD återta en del av gårdagens nedgångar. Samtidigt skulle nyhetsströmmen från USA fortsätta att gå i samma spår kan USD utvidga sin baisseartade trend.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down up down down up
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.2687 1.5622 80.40 0.9656 1.0065 0.8203
1.2642 1.5576 80.02 0.9604 1.0017 0.8157
1.2610 1.5548 79.78 0.9572 0.9987 0.8129
Stöd 1.2565 1.5502 79.39 0.9520 0.9936 0.8083
1.2533 1.5475 79.15 0.9488 0.9905 0.8055
1.2485 1.5429 78.76 0.9436 0.9856 0.8010

Ekonominyheter

USD – Det amerikanska underliggande KPI är redo att påverka USD

Den amerikanska dollarn hade mycket små rörelser mot dess viktigaste valutarivaler under den första delen av handelsdagen i går. Valutaparet EUR/USD tillbringade större delen av dagen runt 1,2525 nivån, medan valutaparet AUD/USD höll sig stadigt runt 0,9970. Med detta sagt, resulterade negativa amerikanska nyheter under mitten av handelsdagen i att USD deprecierade mot tillflyktsortsvalutan JPY. De amerikanska detaljhandelssiffrorna sjönk för andra månaden i rad i maj, ännu ett tecken på att den amerikanska ekonomiska återhämtningen börjat sakta ner. Dessutom kom både den underliggande detaljhandelsrapporten och producentprisindexet under förväntningarna.

Valutahandlare kommer vilja notera resultatet av den amerikanska underliggande KPI och arbetslöshetsrapporten, båda släpps 12:30 GMT. För närvarande prognostiserar analytiker att båda indikatorerna kommer in på samma nivå som deras tidigare respektive resultat. Om det stämmer kan USD återta en del av gårdagens nedgångar kontra JPY. Skulle nyheterna från USA återigen göra en besviken, kan JPY få ytterligare skjuts kontra USD.

EUR – Italiensk obligationsauktion kan skapa volatilitet i EUR

EUR handlades stadigt mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler under dagen i går, då investerare fortfarande är tveksamma till att öppna nya positioneringar inför det stundande valet i Grekland på söndag. Valutaparet EUR/JPY hade små nedgångar under mitten av handelsdagen där det föll från en topp av 99,99 till 99,28. Valutaparet stabiliserade sig så småningom runt 99,55 nivån. Mot det brittiska pundet lyckades EUR appreciera med nära 20 punkter för att till slut nå så högt som 0,8072, innan en liten korrigering fick det att stabiliseras på 0,8065.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma resultaten av en italiensk obligationsauktion. Investerare kommer noggrant att bevaka auktionen då det troligt kan innehålla ledtrådar till huruvida euroområdets skuldkris sprider sig utanför Spanien. Dessutom med valet i Grekland som närmar sig snabbt, kan nyheterna från landet leda till volatilitet i EUR. Varje tecken på att de politiska partierna med anti-åtstramningar skulle vinna valet på söndag kan resultera i EUR nedgångar.

Guld – Guldpriset toppade efter svaga amerikanska rapporter

Riskaversion på marknaden efter nedslående rapporter från USA under dagens handel i går ledde till ett guldpris som toppade med över 10 dollar per uns, för att så småningom nå så högt som 1621 dollar per uns. Investerare som oroar sig för att den amerikanska ekonomiska återhämtningen i USA börjat sakta ner har valt att placera sina medel i guld, då det nu ses som en säker avkastningstillgång.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska underliggande KPI och den veckovisa arbetslöshetsrapporten. Dessa kommer sannolikt att ge värdefulla ledtrådar till det aktuella läget i den amerikanska ekonomin. Om rapporterna återigen kommer in lägre än väntat, kan priset på guld förlänga gårdagens uppgångar. Samtidigt om någon av indikatorerna kommer in över sina förväntade nivåer, kan priset på guld vända till baisse under eftermiddagens handel.

Råolja – Råoljepriset rekylerar i eftermiddagshandel

Priset på råolja sjönk under mitten av handelsdagen i går för att till slut nå så lågt som 82,12 dollar per fat efter nedslående rapporter från USA som återigen ledde till farhågor om att efterfrågan på råolja i världens största oljekonsumerande land var på väg ner. Med detta sagt lyckades priset på råolja återhämta sig under dagen och ökade med över 1 dollar för att handla så mycket som 83,80 dollar per fat.

Sett till dagens aktiviteter kommer handlare i råolja än en gång vilja uppmärksamma nyheter från USA. Skulle det underliggande KPI som släpps klockan 12:30 GMT komma in lägre än väntat, kan oljepriset se några kortsiktiga nedgångar under eftermiddagens handel. Dock kan bättre än väntade rapporter öka riskaptiten, vilket i sin tur kan hjälpa råoljan att vända till hausse.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna inträffa i en nära framtid och där de flesta andra tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas i neutralt territorium. En vänta och se strategi kan vara ett klokt val för valutahandlare.

GBP/USD

Ett hausseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt de kommande dagarna. Dessutom ligger Williams Percent Range på samma diagram nära att falla in i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma denna indikator. Om indikatorn faller under -80, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som har passerat in i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioner kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Medan ett baisseartat kors har bildats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, visar de flesta andra tekniska indikatorerna att detta par ligger i en intervallhandel, vilket innebär att ingen definierad trend kan förutsägas vid denna tidpunkt. En vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar, där en klarare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

Wild Card

USD/SEK

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar att en uppåtgående korrigering kan komma att ske inom den närmaste tiden. Dessutom har ett hausseartat kors bildats på samma diagrams Slow Stokastiska, vilket gör detta till ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en eventuell rörelse uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.