Home > Valutaparet USD/JPY når ett tre månaders lägsta med svaga amerikanska rapporter

Valutaparet USD/JPY når ett tre månaders lägsta med svaga amerikanska rapporter

Valutaparet USD/JPY nådde ett nytt tre års lägsta i dag, där mycket sämre än väntade nyheter kom ut från USA och fortsatte att tynga valutaparet. Rykten har börjat cirkulera om att den japanska centralbanken (BOJ) snart kan komma att intervenera på valutamarknaden för att begränsa yenens appreciering. I dag kommer valutahandlare återigen att vilja följa upp de amerikanska ekonomiska indikatorerna. Närmare bestämt den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten och talet från Fed-chefen vilka sannolikt kommer att skapa volatilitet på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend up up down down up down
Motstånd 1.3255 1.5930 76.95 0.9230 1.0800 0.8395
1.3235 1.5910 76.75 0.9210 1.0780 0.8375
1.3205 1.5880 76.45 0.9180 1.0760 0.8345
Stöd 1.3145 1.5820 75.85 0.9120 1.0700 0.8285
1.3115 1.5790 75.55 0.9090 1.0670 0.8255
1.3095 1.5770 75.35 0.9070 1.0650 0.8235

Ekonominyheter

USD – Greenbacken fortsätter att tappa mot de viktigaste valutarivalerna

Kombinationen av bättre än väntade rapporter från euroområdet och en svag preliminär amerikansk ADP-rapport fick greenbacken att utöka sin baisseartade trend under hela dagen i går. Valutaparet EUR/USD tog sig väl över 100 punkter under den europeiska börshandeln och återigen bröt den sig över 1,3200 innan det iscensatte en liten korrigering nedåt. Under tiden nådde valutaparet USD/JPY ett nytt tre månaders lägsta tidigare på dagen. Rykten började cirkulera om att BoJ snart skulle ingripa på marknaden efter att valutaparet sjunkit så lågt som 76,02 tidigare under dagen.

Tar vi en titt på dagens handel kommer ett tal från Federal Reserve chefen Ben Bernanke att generera betydande volatilitet på marknaden. Efter det senaste talet från Fed-chefen fick greenbacken se tunga nedgångar mot dess viktigaste valutarivaler. Även om det ännu inte är känt vad Bernanke kommer att säga, kan dollarn depreciera ytterligare ifall han inte kan övertyga investerare att den amerikanska ekonomin är på väg att återhämta sig.

Valutahandlare kommer också att vilja komma ihåg att den viktiga NFP-rapporten är satt att släppas på fredag. Indikatorn anses allmänt vara den viktigaste nyheten på den ekonomiska kalendern och stora förändringar på marknaden är garanterade att uppstå. USD kan komma under förnyat tryck om lönelistorna kommer in lägre än förväntat.

EUR – Positiv statistik från euroområdet gav EUR en skjuts uppåt

Positiv tillverkningsstatistik från euroområdet i kombination med nya förhoppningar om att Grekland inom kort kommer till en överenskommelse om en bytesaffär för sina skulder med sina fordringsägare gav risktagandet en injektion på marknaden igår. Euron såg uppgångar över hela linjen som en följd och valutaparet EUR/USD passerade än en gång den psykologiskt betydande nivån på 1,3200. Valutaparet EUR/JPY som endast nyligen hade nått rekordlåga nivåer, tog ett skutt upp med över 100 punkter under loppet av handelsdagen.

Förutom alla meddelanden från euroområdet i dag, kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma en flora av amerikanska nyheter som kommer att generera volatilitet på marknaden. Ett tal från den amerikanska Fed-chefen kl 15:00 GMT kommer sannolikt generera de största rörelserna på marknaden. Alla uttalanden som förstärker tanken att den amerikanska ekonomiska återhämtningen är på väg att stagnera kommer sannolikt att ge euron ytterligare ett lyft inför den viktiga amerikanska NFP-rapporten på fredag. Valutahandlare kommer också att vilja notera den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten, då den bör ge ledtrådar till tillståndet i den amerikanska ekonomin.

JPY – Intervenering av den japanska centralbanken är möjlig efter att USD/JPY faller till ett tre månaders lägsta

Farhågor hos investerare om att den japanska centralbanken (BoJ) snart kommer ta ett initiativ till att intervenera på marknaderna förstärktes igår efter att valutaparet USD/JPY sjönk till ett nytt tre månaders lägsta under EU- handel. BoJ har varit känd för att ingripa när yenen blivit alltför stark. Den japanska ekonomin är till stor del uppbyggt på export och en stark valuta tenderar att ha negativa effekter på den ekonomiska tillväxten.

Vänder vi oss till dagens begivenheter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma nyheter från USA som sannolikt kommer att påverka valutaparet USD/JPY. Såvida inte nyheterna som släpps kommer in bättre än väntat, kan dollarn fortsätta att falla i vilket fall möjligheten till ett BoJ ingripande kan bli mer och mer sannolikt.

Guld – Guldpriset fortsätter att klättra med ökat risktagande

Priset på guld behöll sin uppåtgående trend under hela dagen i går, då positiva nyheter från euroområdet ledde till ett ökat risktagande på marknaden. Den ädla metallen snuddade nivån på 1750 dollar per uns innan det iscensatte en liten korrigering senare under dagen.

När det gäller dagens handel kommer priset på guld i stor utsträckning påverkas av nyheter från USA. Skulle nyheterna leda till ytterligare uppgångar för euron och andra mer riskfyllda valutor i slutet av dagens handel, kan guldpriset komma att utvidga sitt senaste hausseartade fart. Å andra sidan skulle amerikanska rapporter komma in bättre än väntat, kan vi få se en dollar som apprecierar vilket kan få guldpriset att falla tillbaka inför veckans handelsavslut.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Efter att ha ökat stadigt under de senaste dagarna, visar de tekniska indikatorerna nu att detta valutapar kan se en korrigering nedåt inom en snar framtid. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range är för närvarande på -10 nivån, medan RSI har drivit över 70 strecket. Ligga kort kan vara att föredra som strategi idag.

GBP/USD

De tekniska indikatorerna visar att detta par ligger i det överköpta territoriet och kan se en baisseartad korrigering inom kort. Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, medan RSI på samma diagram ligger väl i det överköpta territoriet. Ligga kort kan visa sig vara ett klokt val.

USD/JPY

Medan ett hausseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder detta på en förestående uppåtgående prisrörelse samtidigt som RSI på samma diagram ligger i neutralt territorium. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning för detta valutapar, då en tydligare prisbild kan presentera sig senare i dag.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet visar att detta valutapar handlas i det översålda territorium, vilket normalt är ett tecken på en förestående uppåtgående rörelse. Williams Percent Range ligger för närvarande under -90 nivån, medan RSI befinner sig på 20 nivån. Intagande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

Wild Card

AUD/CHF

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna inträffa i en nära framtid. Stokastiska Slow på 8-timmarsdiagrammet har bildat ett baisseartat kors, vilket innebär att prisrörelsen skulle kunna vara på väg nedåt. Forex valutahandlare kanske vill ta tillfället i akt att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto