Home > Valutorna på tillväxtmarknaderna har fortsatt att tappa i spåren av Fed-protokollet

Valutorna på tillväxtmarknaderna har fortsatt att tappa i spåren av Fed-protokollet

Valutorna på tillväxtmarknaderna har fortsatt att tappa i spåren av Fed-protokollet. Indonesiens rupie och Thailands baht har tappat mot dollarn medan Indiens rupie försvagats till nya rekordsvaga nivåer över 65-nivån. Även ”råvaruvalutor” som australiska dollar har tappat.

stock”I den utsträckning som QE-nedtrappningen indikerar minskad global likviditet, så tror jag att tillväxtmarknaderna kommer att förblir mycket känsliga för Fed-utsikterna, det är inte något som kommer att ändras över natten. Vi förblir försiktiga om råvaruvalutor, särskilt på kort sikt. Vi tror inte att det är någon stöttande miljö för dessa valutor”, sade Vassilij Serebriakov på BNP Paribas till Bloomberg News.

Indiska rupien har tappat kontinuerligt sedan sommaren, ett fall som har accelererat den senaste veckan, från cirka 61 mot dollarn till 65:56 som högst på torsdagsmorgonen.

Globala fonder har minskat innehaven i indiska statspapper med 10,1 miljarder dollar sedan Fed-chefen Ben Bernanke i maj började signalera en nedtrappning av de kvantitativa lättnaderna.

”En del av skälen till rupiens fall ligger utom Indiens kontroll, vilket sannolikt är varför de policyansvariga har tagit ett steg tillbaka och låtit rupien hitta sin egen jämviktsnivå”, sade Jonathan Cavenagh på Westpac Banking till Bloomberg News.

Han konstaterar att den långsiktiga frågan är att Indien behöver minska sitt bytesbalansunderskott, och det är något som de policyansvariga bör fokusera på genom att uppmuntra till export och investeringar i nyckelsektorer som detaljhandel och infrastruktur.

Den indiska centralbanken (RSI) uppgav på tisdagen att de kommer att börja köpa statsobligationer för att injicera medel in i marknaden, och överväger andra åtgärder för att dämpa uppgången i obligationsräntorna.

”RSI har påbörjat en gradvis vändning av likviditetsåtstramningen sedan mitten av juli. De åtgärder som vidtogs i flera steg sedan 15 juli var alltför hårda mot marknadslikviditeten och räntespektrat, och visade sig i slutänden vara kontraproduktiva för rupien”, skrev Joseph Abate på Barclays i ett marknadsbrev enligt Bloomberg News.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto