Home > Vändningen för småföretagen

Vändningen för småföretagen

COVID-19 angrep världsekonomin från alla tänkbara vinklar. Konsekvenserna blev hög arbetslöshet, konkurser bland småföretag, förändringar i arbetssituationer och ett hot mot hur vårt samhälle i grunden fungerar.

Tänk på allt det du brukade göra innan pandemin. Tänk på de varor och tjänster som du spenderade din inkomst på innan pandemin, och tänk på hur mycket du brukade resa jämfört med nu. Allt detta förändrades, och kommer antagligen se ut så här ett tag framöver.

Bortom dessa dystra fakta finns det ett hopp från en oväntad plats. Mänskligheten slår nu tillbaka på alla fronter – från att hitta ett vaccin och arbeta med social distans till att stoppa spridningen av sjukdomen och anpassa sig till den nya ekonomiska verkligheten.

Ett uppmuntrande tecken kommer från den privata sektorn. Nya företag under det tredje kvartalet överträffade alla förväntningar. Detta skedde inte bara i Storbritannien utan även i Frankrike, och även troligtvis på andra platser i världen.

Antalet nya företag i Storbritannien ökar

Det tredje kvartalet förde med sig något intressant – antalet nya företag i Storbritannien överträffade samma period förra året. Detta är intressant då denna sektors dynamik har minskat kontinuerligt under de senaste två årtiondena. Med dynamik menar man skillnaden mellan nedlagda och nystartade företag.

Men nu, under coronavirus-krisen, har denna dynamik förändrats. Folk startar nya företag i sektorer som inte har drabbats av coronaviruset och drar nytta av de lättade villkoren från banker och regeringar.

Historiskt antal nya företag i Frankrike

Frankrike rapporterade nyligen rekord för antalet nya företag under det tredje kvartalet. Detta handlar inte bara om entreprenörer och enskilda firmor.

Sektorns mångfald är intressant i sig. Transport och lager, handel och fastigheter går mest fram medan finans och bygg lägger kort därefter.

Naturligtvis är detta goda ekonomiska nyheter, men man kan inte låta bli att undra vad det är som driver detta intresse att nu bli entreprenör.

De monetära och finansiella villkoren hjälper definitivt till. Om det någonsin har funnits ett tillfälle i historien då krediten var så här låg är det idag, vilket innebär att det inte är sannolikt att det blir bättre villkor i framtiden.

Men vad är det som driver en person till att bli entreprenör efter att ha förlorat sitt jobb? Det kan vara så att folk helt enkelt tvingas göras något med sin tid efter att de blivit av med sitt jobb.

Oavsett vilket är detta välkomna nyheter i den ekonomiska kampen!

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto