Home > Vänta med Volvo och MTG, men köp Vitrolife och D. Carnegie i senaste numret av Affärsvärlden.

Vänta med Volvo och MTG, men köp Vitrolife och D. Carnegie i senaste numret av Affärsvärlden.

I veckans utgåva av Affärsvärlden ges Volvo och MTG rekommendationen vänta, medan Vitrolife och D. Carnegie får köp.

Vänta med Volvo, menar tidningen. Trots ett nästan skuldfritt bolag som handlas till en relativt låg ev/ebit-multipel på 11 är Affärsvärlden inte så övertygad. Att aktivistfonden Cevian Capital nu kontrollerar nära 15 procent av rösterna kan innebära att man kommer trycka på för en försäljning av anläggningsmaskinerna nu när marginalen är tvåsiffrig. Detta skulle kunna få kursen att avancera något ytterligare.

Men, i såväl ett fem- som ett tioårsperspektiv har Volvo presterat en rörelsemarginal kring 5-6 procent exklusive engångsposter. Skulle Volvo lyckas öka rörelsemarginalen till 8 procent över tid blir p/e-talet 17, vilket inte anses vara något direkt kap.

Även MTG bör du vänta med, tycker tidningen. Bolaget värderas i dag kring p/e 20 och ev/ebit 14, vilket är i den övre delen av bolagets historiska värderingsintervall. Dessutom är aktiens premie dyrare än sina konkurrenters. Affärsvärlden är övertygad om att MTG går att handla vid lägre nivåer senare i år.

Vitrolife får däremot köprekommendation. Nu när skalfördelarna börjat påverka bioteknikföretagets lönsamhet positivt och när de indiska och kinesiska marknaderna skjuter ytterligare fart ser tidningen aktien som billig. Detta trots ett p/e-tal på 44 och 35 för i år och nästa år. Riktkursen sätts till 610 kronor på ett års sikt.

D. Carnegie får också en köprekommendation. Sedan i somras är utköpsjätten Blackstone huvudägare i bostadsförvaltaren. Men tidningen menar samtidigt att Blackstone inte har köpt aktierna för att behålla dem, utan snarare för att förändra i bolaget. Därför tipsas det om att åka snålskjuts på förändringen. Den ettåriga riktkursen sätts till 140 kronor.

Vänta med Volvo och MTG, men köp Vitrolife och D. Carnegie i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto