Home > Var du kan köpa aktier i Nike efter prisökningen på 10%

Var du kan köpa aktier i Nike efter prisökningen på 10%

Nike (NYSE: NKE) har stigit i värde under fredagen och kan mycket väl fortsätta växa denna vecka.

Nike är ett av världens mest välkända företag, men kanske har du inte tänkt att det är ett bra företag att investera i tidigare.

Med tanke på företagets starka resultat på börsen under de senaste dagarna kanske du har kommit på andra tankar?

För att hjälpa dig att fatta ett bra beslut kommer denna artikel visa allt det du behöver veta om Nike innan du investerar. Vi kommer förklara vad det är för företag, varför Nike stiger i värde just nu, och ifall du bör eller inte bör investera.

För att sätta igång kan du skrolla ned då vi har listat de bästa platserna där du kan köpa aktier i Nike i Sverige och på andra platser.

Hur och varför du kan köpa aktier i Nike på nätet

För att investera i Nike-aktier, eller aktier från andra offentligt listade företag, behöver du registrera dig hos en aktiemäklare, sätta in pengar på ditt konto och sen köpa aktien du vill ha.

För att hjälpa dig sätta igång har vi listat de två bästa plattformarna där du kan handla aktier i Nike nedan. Vi har valt dessa aktiemäklare tack vare deras låga avgifter, allmänna användarvänlighet och enkla gränssnitt.

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Nike?

Nike grundades år 1964 av Phil Knight och Bill Bowerman och har sina huvudkontor i Oregon och USA. Nike är ett amerikanskt multinationellt företag som designar, utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer skor, kläder, utrustning, tillbehör och tjänster.

Det är troligtvis så att du har något från Nike någonstans i garderoben. Detta är trots allt världens högst värderade klädmärke.

Nikes aktie har stigit på sistone efter starka finansiella resultat. Faktum är att klädjätten själva har gett en säljprognos på 50 miljarder dollar för året då de rider på en våg av lättade restriktioner och ökad efterfrågan, framförallt i Nordamerika.

Ska jag köpa aktier i Nike?

För att vara ett så här stort företag är det imponerade att generera sådan här tillväxt. Om du letar efter en värdeaktie med relativt låg risk och samtidigt potential för tillväxt, med ett nästintill gränslöst tak, kan det vara en bra idé att investera i att Nikes aktier ska fortsätta stiga.

Innan du investerar bör du dock alltid genomföra din egen efterforskning så att du fattar ett kvalificerat beslut.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto