Home > Var du kan köpa Appen – aktiepriset stiger från bottennoteringar och ökar med 9,7% denna vecka

Var du kan köpa Appen – aktiepriset stiger från bottennoteringar och ökar med 9,7% denna vecka

Appens teknik används av flera myndigheter och IT-företag. Företaget klättrar nu från sina låga noteringar inför resultaträkningen på torsdag. 

Är Appen framtiden för AI-industrin (artificiell intelligens)? Aktiekursen har stigit inför veckans resultaträkning. En framtid där AI-teknik används är inte längre bara en teori, den är redan här.

Om du vill ta reda på om snacket kring Appen är värt hypen bör du kolla in nästa avsnitt. Låt oss först börja med var du kan köpa aktier i Appen just nu. Efter det kommer vi att dyka djupare in i företagets resultat och varför det just nu stiger.

Hur och var du kan kan köpa aktier i Appen på nätet 

Att köpa aktier i Appen på nätet är ganska enkelt. Det du behöver göra är att välja en nätmäklare och skapa ett handelskonto genom att tillhandahålla dina uppgifter och en form av identifiering för att följa KYC-standards. Du kan kolla in dessa två mäklare nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Appen?

Appen (ASX: APX) är ett australiensiskt AI-företag med en global verksamhet. De använder och tillhandahåller data för maskininlärning och produkter för artificiell intelligens. Dess språkteknologi används av många regeringar och IT-företag på över 150 språk. Företagets huvudsegment är talsamling och innehållsrelevans.

Ska jag köpa Appen idag?

Appens aktiekurs inledde veckan stigande inför resultatrapporten som släpps på torsdag. Under den senaste veckan har Appen också tagit fart och stigit från en lägstanivå på 11,32 AUD.

Om torsdagens resultatrapport visar att intäkterna, EBITDA eller NPAT (nettovinst efter skatt) slår förväntningarna, kommer investerare att vara redo att ta ut sina vinster. Marknadsaktörers förväntningar leder ofta till aktiepriset stiger inför företags resultatrapporter, om resultatet förväntas bli positivt.

Är Appen en het aktie just nu? Kanske. Men i maj tappade företaget sin EBITDA-prognos från 120-130 miljoner dollar till cirka 83-90 miljoner dollar, och aktiekursen har tappat cirka 48% i år, följt av förra årets förlust på 68%. Har Appen nått botten? Det kan den ha gjort, men kom ihåg att bottenfiske medför risker, särskilt om företaget inte lyckas tillfredsställa sina investerare den här veckan.

En prisprognos för Appen 2021

Appen har en optimistisk prisprognos på cirka 13.25 AUD och en lägstanivå på cirka 11.91 AUD.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto