Home > Varför oktober 2021 kan bli den bästa månaden för investeringar

Varför oktober 2021 kan bli den bästa månaden för investeringar

“När jag har haft tålamodet att vänta på marknaderna att nå det jag kallar en kritisk nivå innan jag börjar handla har jag alltid tjänat pengar.” – Jesse Livermore

Som det beskrivs i Edwin Lefèvres pseudo-memoarer om den legendariska Wall Street-investeraren Jesse Livermore, Reminiscences of a Stock Operator, infaller de största vinsterna på marknaderna när du väntar på rätt tid att investera. Och denna känsla upprepas av Warren Buffetts mångåriga investeringspartner, Charlie Munger, som sa:

"De stora pengarna ligger inte i köp och försäljning, utan i väntan."

Under mina två decennier som självlärd investerare har jag märkt att detta är sant. Jag har haft svårt att tjäna pengar när jag försöker handla hela tiden, och jag har uppnått mina största framgångar efter finanskrisen 2008 och marknadskraschen i februari/mars 2020, som båda var värda att vänta på.

Så, kommer oktober 2021 bli rätt tillfälle att köpa aktier? 

Trots Mark Twains påstående att oktober är en särskilt farlig månad att spekulera i aktier, kan det också visa sig vara en av de bästa.

Om marknaderna faller långt och snabbt under de första veckorna i oktober, precis som för ungefär 18 månader sedan (se diagram), kan det gå att hitta fynd före slutet av oktober eller strax efter. Tjäna sedan stora pengar på vändningen.

S&P 500-diagram (källa: Yahoo! Finance)

På ett av mina investeringskonton, mitt SIPP-konto (personliga pensionskonto), har jag suttit på sidlinjen efter att ha tagit ut mina investeringar för några veckor sedan. Nu väntar jag på rätt tid att köpa, och då marknaderna ligger högt (vilket kan leda till en ordentlig "korrigering") kan tiden vara nära.

Förbered dig på att investera med den bästa mäklaren i oktober år 2021 

Timing kan vara allt, och det är viktigt att vara redo när tiden är inne. Det gör du genom att registrera ett konto hos en nätmäklare, om du inte redan har ett. Du kan till och med lära dig hur det fungerar genom att handla med virtuella pengar på en mäklares "demo"-konto. På så sätt är du redo att byta till ett live-konto när tiden är inne. Det här är två av de bästa mäklarna du kan prova:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto