Home > Varför steg Acasti med 600% igår?

Varför steg Acasti med 600% igår?

Om du såg att Acasti Pharma Inc (ACST) aktiekurs steg med 600% igår kanske du tror att du missade chansen, men vi kommer nu visa varför du bör se vad det är som sker bakom stora aktiekursförändringar.

Jag har tidigare pratat om när och varför aktier som WW International och Meggitt upplever svängande prisförändringar. Igår var det Acasti Pharma-investerare som gynnades av de största prisskillnaderna, då de kunde se hur priset på deras aktier plötsligt steg med 600%. Eller gjorde de det?

Här är diagrammet som visar att de gjorde det, sedan ska jag berätta varför de inte gjorde det (men kunde göra det):

ACST 5-dagarsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Vad är Acasti Pharma?

Amerikanska biofarmaceutiska företaget Acasti Pharma Inc utvecklar och kommersialiserar produkter för hjärt- och kärlsjukdomar som hypertriglyceridemi.

Ska man köpa aktier i Acasti Pharma just nu?

Om du ägde aktier i ACST igår har du idag tyvärr inte sett någon väsentlig förändring av värdet på ditt innehav. Och det hade inte varit meningsfullt att köpa sig in i denna prisökning, eller (alternativt) att blanka de aktier som uppenbarligen gått upp alldeles för snabbt.

Om vi tar en djupare titt på nyheterna för Acasti Pharma ser vi att den betydande prisförändringen helt enkelt var resultatet av en "omvänd aktiedelning" som gav befintliga aktieägare en ny mycket dyrare aktie för var åttonde gammal aktie de ägde. 

Detta var en helt och hållet tekniskt prisrörelse som visar en av farorna med att bedöma en aktie enbart utifrån kursdiagramrörelser. Eftersom ingenting har förändrats är argumentet för att köpa eller sälja ACST detsamma som för två dagar sedan, men ändå kan en ökning med 600% fortfarande vara möjlig – som jag nu föreslår.

En prisprognos för Acasti Pharma 

Om vi zoomar ut till femårsdiagrammet, justerat för den senaste omvända aktiedelningen, kan vi se att aktiekursen för närvarande är nära en lägstanivå som vi inte sett på länge. På den här skalan ger det höga priset som uppnåddes för två år sedan (i december 2019) investerare en sjufaldig vinst att sikta på. Därför kan en ökning med 600% finnas på kartan trots allt.

Var kan man köpa aktier som Acasti Pharma idag?

Jag har använt ACST-aktier som ett exempel för att visa en rent teknisk prisrörelse. Oavsett om du vill köpa den här aktien eller någon annan måste du registrera dig hos en nätmäklare, så här är två av de bästa mäklarna att köpa aktier från:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto