Home > Varför Upstart steg med 100% på 1 månad och var du kan köpa aktien

Varför Upstart steg med 100% på 1 månad och var du kan köpa aktien

Det innovativa IT-företaget Upstart har stigit med nästan 100% på en månad. Analytiker uppgraderade nyligen prisprognosen för denna IT-aktie efter företagets resultatrapport.

Analytiker har nyligen uppgraderat prisprognosen för Upstart, ett innovativt teknikföretag som har tagit sig in på lånemarknaden. Men är prisprognosen rimlig, eller ska du ta den med en nypa salt?

I nästa avsnitt tar vi en djupare titt på Upstart och varför aktiekursen ökade med nästan 100% den senaste månaden. Låt oss ta reda på var du kan köpa denna aktie först.

Hur och var du kan köpa aktier i Upstart på nätet

Om du vill lägga till ett lovande IT-företag i din portfölj kan Upstart vara värd din uppmärksamhet. Du kan hitta denna aktie genom att registrera dig hos någon av följande nätmäklare. Hos dessa mäklare får du även en större inblick i företagets prisutveckling och andra mätvärden som kan hjälpa dig att avgöra om aktien är lämplig för din strategi och dina mål.

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Upstart?

Upstart är ett relativt nytt företag som syftar till att använda artificiell intelligens för att automatisera utlåningsindustrin. För närvarande fokuserar företaget på marknaden för privatlån utan säkerhet, men har som avsikt att expandera till bolån och fordonslån. Företaget tjänar pengar genom att ta ut avgifter på sin plattform som för närvarande har 25 banker och kreditföreningar. Dessa banker debiteras avgifter för remisser, lånets ursprung, och det ingår även serviceavgifter under den tid då kunder betalar tillbaka lånen.

Ska jag köpa Upstart idag?

Upstart blev ett offentligt företag i december 2020 och sålde sina aktier till allmänheten för endast 44 dollar. Den 6 augusti 2021 steg aktiekursen från 132 dollar till dess nuvarande pris på 274,33 dollar. Frågan är vad som drev en sådan ökning och, ännu viktigare, är det värt din uppmärksamhet just nu?

Företaget rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet den 10 augusti och visade en imponerande inkomstökning på 1 000% jämfört med föregående år. Det var det som fick aktiekursen att stiga som en raket. De uppskattade också att intäkterna för året skulle stiga till 750 miljoner dollar, vilket är 25% mer än analytikernas förväntningar. Det är inte överraskande att analytikerna uppgraderade sina prisuppskattningar, inspirerade av dessa ekonomiska resultat.

Investerare reagerade positivt på denna nyhet och företagets beräknade intäkter för året indikerar kontinuerlig tillväxt. Kom dock ihåg att analytikernas uppskattningar inte påverkar den underliggande affärsverksamheten – även om det kanske inte är så svårt att se var all optimism kom ifrån.

En prisprognos för Upstart år 2021

Baserat på nio analytikers betyg är aktien just nu ett köp med ett prismål på 300 dollar. Det finns inga säljrekommendationer.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto