Home > Varning för Boliden, Lundin Mining och SSAB

Varning för Boliden, Lundin Mining och SSAB

Boliden, Lundin Mining och SSAB har sedan tidigare sett farliga ut i kursdiagrammen.  Nu ansluter även Handelsbankens råvarustrateg i dagens DI med allvarliga varningar om att den viktiga råvaru- och stålefterfrågan från Kina kommer att mattas av betydligt.

I dagens DI uttalar sig Martin Jansson, Handelsbankens råvarustrateg, negativt om Kinas ekonomiska inbromsning. Vi har även publicerat rapporten under våra partneranalyser.

Martin Jansson har rest runt i Kina och säger till DI att ”Marknadens Kinafrossa är i högsta grad befogad.” ”…det finns inget som talar för att det inte blir värre.” Läs även Handelsbanken rapport på Tradingportalen.

Nu kommer tydligen baksidan av Kinas enorma stimulanser inom infrastruktur och bostäder. ”Det var väldigt dålig effektivitet i investeringarna och de har skapat hög inflation, vilket har tvingat fram åtstramningar och i sin tur brist på krediter.

Läget kommer att hålla i sig i ytterligare ett till två år och innebär att de senaste årens tillväxttal på 10-15 procent ligger bakom oss. Det som ligger framför oss är klart lägre tillväxtnivåer. Det handlar om ett epokskifte”, säger Martin Jansson.

Detta är väldigt dåliga nyheter för Boliden, Lundin Mining och SSAB. och om till och med Handelsbanken, som brukar hålla flaggan högt i topp för Boliden och SSAB är negativa, vad ska då rädda dessa aktier?

I diagrammen har både Boliden, Lundin Mining och SSAB fått säljsignaler. Nedsidan i dessa aktier ser också ut att vara betydande.

Analys Boliden

Boliden har fått nya säljsignaler då aktien stängt under 103 kr. Nästa riktigt starka stödnivå ligger vid ca 81 kr. Läs också vår analys av Boliden den 22 mars.

Analys Boliden
Boliden (Dagsdiagram)

Analys Lundin Mining

Lundin Mining fick motsvarande adderande säljsignaler när aktien stängde under 30 kr. Nästa riktigt starka stödnivåer ligger vid ca 21 och ca 24 kr. Se också vår analys av Lundin Mining den 29 mars.

Analys Lundin Mining
Lundin Mining (Dagsdiagram)

Analys SSAB

SSAB A fick också nya säljsignaler då aktien stängde under 62,4 kr. Vi siktar nu på en nedgång till ca 46-50 kr för aktien. Läs också vår analys av SSAB A den  28 mars.

Analys SSAB A
SSAB A (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.