Home > Vart är kryptovalutorna på väg under 2021?

Vart är kryptovalutorna på väg under 2021?

Bitcoin upplever en otrolig start på året. Kryptovalutan ligger över 30 000 dollar och hittar köpare vid varje dipp.

Även de som inte hade hört talas om Bitcoin börjar visa intresse. För långsiktiga ägare av Bitcoin är den senaste ökningen bara början på en ny resa.

Resan mot 300 000 dollar, och mer. Hur lång tid kommer det ta? Inte så lång tid. Enligt en studie som överväger prisförändringar efter tidigare halveringar bör Bitcoin nå 286 000 den 17:e oktober, 2021.

Detta är inte en felskrivning!

Bitcoin-ägare har mycket högre målsättning

Bilden ovan är en prognos baserat på hur priset på Bitcoin har reagerat efter tidigare halveringar. Om modellen appliceras på framtiden och om man tittar på genomsnittlig tillväxt efter föregående halveringar kan man se otroliga siffror – 100 000 dollar i april i år, nästan 400 000 dollar i maj, och 300 000 i oktober.

Innan vi blir för exalterade bör vi även ta en titt på diagrammets vänstra sida. Det mörkblå området representerar det tillväxtintervall som definieras av tidigare halveringar. I princip innebär detta att priset på Bitcoin måste ligga kvar inom dessa intervall för att behålla sin prediktiva förmåga. Priset kan sväva över eller under den genomsnittliga tillväxten, men måste hålla sig inom intervallet. För den 31:a december 2020 antydde modellen ett snitt på 41 000 dollar – Bitcoin missade detta knappt.

Är dessa prognoser orealistiska? Vad är egentligen Bitcoin?

Vissa menar att det är framtiden för pengar. Andra jämför det med religion. Det har en grundare (Satoshi) och troende (hodlers) – två viktiga beståndsdelar. Andra menar att Bitcoin inte något annat än ett komplicerat kalkylark i Excel.

Oavsett vad Bitcoin är finns det en sak som är säker – det drar enorma mängder elektricitet. Just nu konsumerar Bitcoin mer elektricitet än ett land som Pakistan, som består av flera 100 miljoner människor.

Sanningen är den att Bitcoin kan stiga till 1 miljon dollar. Detta är vad som sker om alldeles för många människor jagar det fåtal mynt som existerar. Men om vi har lärt oss något av historien så är det att man bör studera bubblor innan man börjar köpa saker som inte har många användningsområden (som vid tulpanmanin).

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.