Home > VD dumpar aktier i kursraketen Precise Biometrics

VD dumpar aktier i kursraketen Precise Biometrics

Precise Biometrics vd Thomas Marschall har på grund av privatekonomiska skäl sålt 1.885.501 aktier i Precise Biometrics.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En uppgörelse efter en skilsmässa ligger bakom Precise Biometrics vd Thomas Marschalls försäljning av samtliga sina 1.885.501 aktier i bolaget.

Han har velat sälja sina aktier under en tid men varit förhindrad bland annat på grund av att nya aktieägare kommit in i bolaget. Dessutom kan vd på grund av de regler som omger insiderhandel inte sälja aktier i bolaget efter denna vecka, påpekar Thomas Marschall.

Efter transaktionen har Thomas Marschall kvar 1.600.000 teckningsoptioner i bolaget, något som han avser att behålla.

Tidigare i september skrev TT att potentialen i börsens biometribolag Fingerprint och Precise kanske är hög.

Men en analytiker som SIX News varit i kontakt med tycker att värderingen är för hög trots potentialen.

”SmartMetric nämnde tidigare i år att den globala fingeravtryck/biometri-marknaden kan tänkas vara värd 10 miljarder dollar år 2018”, uppger analytikern. Analytikern gör ett räkneexempel på Fingerprint.

”Om Fingerprint, generöst antaget, skulle ta 5 procent av det skulle bolaget sälja för cirka 3 miljarder kronor. Detta skulle göra att dagens börsvärde på 4 miljarder ger en försäljningsmultipel på 1,3x. Det är väldigt dyrt eftersom tillväxttakten med största sannolikhet avtar efter 2018. Scania handlas till omkring 1,2x sales på nästa år, Volvo 0,7x”, påpekar han.

Ur ett teknisk perspektiv ser aktien ut att bilda en dubbeltopp. Vidare har styrkan i upptrenden avtagit och MACD-indikatorn är på väg att ge en säljsignal.

Precise Biometrics
Precise Biometrics

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto