Home > Veckans uppdatering: Oljepriset korrigerar från sina höga nivåer men den stigande trenden håller i sig

Veckans uppdatering: Oljepriset korrigerar från sina höga nivåer men den stigande trenden håller i sig

Oljepriset handlas under 70 dollar före NFP-rapporten senare under den nordamerikanska sessionen, men har en stigande bias som antyds av en möjlig triangel som kan fungera som ett fortsättningsmönster.

Denna handelsvecka var en typisk första vecka i månaden – det vill säga en utan märkbar aktivitet på marknaderna. Eftersom det är NFP-veckan är detta inte oväntat, eftersom valutamarknaden sällan förändras avsevärt före NFP-rapporten.

Veckan började med att kinesiska aktier fortsatte sin korrigering. Nedgången utlöste viss svaghet på de amerikanska aktiemarknaderna och en viss styrka i japansk yen. Det var dock kortlivat då investerare köpte dippen och trenden vände.

Nasdaq 100 är tillbaka på rekordhöga nivåer, Dow Jones handlas med en budton, medan de europeiska aktiemarknaderna också är på topp. Det tyska indexet handlas till exempel vid 15 739 när denna artikel skrivs, vilket är mycket nära dess rekord.

Råvaror har presterat dåligt denna vecka. Guldet klarar inte av att sig över 1 800 dollar, en nivå som råvaran har kämpat på ganska länge nu. Nu testas en nedgång under denna nivå, och en daglig och veckovis stängning under 1 800 dollar sätter ytterligare press på marknaden.

Den amerikanska dollarn växte sig något starkare. Detta berodde på rapporter om ekonomin som var över förväntan, exempelvis rekord för ISM Non-Manufacturing. Den amerikanska dollarn vände från förlusterna tidigare i veckan. Till följd av det sjönk EUR/USD från 1,19 till nära 1,18 före jobbrapporten.

Japanska yen handlades på samma sätt som aktierna. När aktierna sjönk stärktes den japanska yenen; när aktierna återhämtade sig försvagades den japanska yenen. Därför är de japanska yen-paren tillbaka på sina veckotoppar när börsindexen återhämtade sig.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Idag handlar det om jobbdata i USA och Kanada. I synnerhet är rapporten i USA viktig eftersom siffrorna från den privata sektorn publicerades ett par dagar tidigare och kom ut mycket lägre än vad marknaden förväntade sig. Om NFP bekräftar svagheten kan investerare förvänta sig vilda marknadssvängningar.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är WTI-råoljepriset, Walt Disney och Nasdaq 100.

Oljepriset

Oljepriset korrigerade, men bibehåller en stigande trend. Det bröt trots allt inte serien med högre låga noteringar. Dessutom avslöjar den tekniska bilden en möjlig triangel i form av ett fortsättningsmönster. Mer exakt är detta en oregelbunden triangel och pekar på ytterligare styrka om priset bryter den övre trendlinjen. En stängning över 75 dollar skulle innebära ännu mer potential uppåt, medan en nedgång under 65 dollar skulle ogiltigförklara det stigande scenariot.

Walt Disney

Walt Disney kommer släppa sin kvartalsrapport för Q2 2021 nästa vecka. Prisförändringarna avslöjar en liknande triangel med ett stigande bias när priset ligger över 170 dollar. En stängning över 190 dollar talar för en stigande trend, och marknaden kan försöka ta sig ända till 200 dollar.

Nasdaq 100

Nasdaq 100 har klättrat till ett nytt rekord denna vecka. Marknaden befinner sig i en stigande trend som definieras av högre höga noteringar och högre låga noteringar. Medan priset befinner sig i denna stigande kanal kommer investerare fortsätta köpa i IT-sektorn. Endast en nedgång tillbaka till 13 000 kan ogiltigförklara denna stigande trend.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska IT-sektorn och tyska Dax är starka denna vecka; japanska yen är fortsatt under press efter stigande priset på aktiemarknaden.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto