Home > Veckans uppdatering: Silverpriset faller vid resistensen, dippar under 24 dollar

Veckans uppdatering: Silverpriset faller vid resistensen, dippar under 24 dollar

Silverpriset mötte horisontell resistens och dippade under 24 dollar. Ädelmetaller tappar då den amerikanska dollarn stiger. AMC antyder om samarbete med GameStop medan Certara köps vid 31 dollar.

Silverpriset följde guldpriset och sjönk under 24 dollar efter att ha misslyckats vid det horisontella stödet. Ädelmetallerna drabbas av en stark amerikansk dollar och prisförändringarna är fortsatt nedåtgående. WTI-råolja försöker fortfarande ta sig över 70 dollar. Priset hittade stöd vid alla nedgångar och avviker från de prisförändringar som ses för ädelmetaller.

Aktiemarknaderna i USA fortsätter sin korrigering. Terminsmarknaderna för Dow Jones och S&P 500 pekar på en nedgång med mer än -0,4%, vilket sätter press på de europeiska indexen. Alla europeiska marknader befinner sig i röda territorier, ledda av Storbritanniens FTSE 100, som har tappat med cirka 1% när denna artikel skrivs.

Valutamarknaden hade en relativt stabil vecka, trots att två centralbanker, den australiska och kanadensiska centralbanken, redan har meddelat sina penningpolitiska beslut. Den amerikanska dollarn har stigit en aning tack vare aktiemarknadernas svaghet och det är nu dags att se om styrkan fortsätter under slutet av handelsveckan.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Den viktigaste händelsen under dagens handelsdag är den europeiska centralbankens penningpolitiska utlåtande. Marknadsaktörer väntar på vägledning om tillgångsköp. Volatiliteten i den gemensamma valutan (dvs. euron) förväntas stiga avsevärt.

På andra sidan Atlanten kommer kanadensiska dollarhandlare att fokusera på den kanadensiska centralbankens ordförande, Macklem, och det tal han kommer hålla angående ekonomins utveckling. Rapporten om råoljebestånden i USA kan också flytta både den kanadensiska dollarn och WTI-råoljepriset.

Dagens marknader att bevaka

Dagens marknader att bevaka är silver, AMC och Certara.

Silverpriset

Silverpriset är på väg ned och följer noga den trend som har kunnat observeras på guldpriset. Ur ett tekniskt perspektiv började problemen i juni när silverpriset föll ur en triangel som fungerade som ett vändmönster. Efter det misslyckades priset vid resistensen varje gång. Skulle vi se en rörelse under 23 dollar kan vi vänta oss mer svaghet.

AMC

AMC:s tekniska bild ser stigande ut efter att företagets ledning diskuterat ett eventuellt partnerskap med GameStop. Prisförändringarna indikerar ett möjligt stigande triangelmönster med ett mål över 60 dollar. AMC:s aktiekurs har satt ett dubbelbottenmönster till 30 dollar innan det starkt studsade från den låga nivån.

Certara

Certara-investerare överraskades av företagets tillkännagivande att de erbjuder aktier till 31 dollar – mycket lägre än det nuvarande marknadspriset. Erbjudandet löper ut om fyra dagar, den 13 september, och företaget räknar med att samla in cirka 140 miljoner dollar. Certaras tekniska bild ser fortfarande stigande ut, efter att ha nått en botten på 24 dollar. En daglig stängning över 40 dollar kommer att utlösa ytterligare styrka.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn fortsätter att stiga, framförallt mot euron; Dow Jones fortsatt svag så länge indexet ligger under 35 000.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto