Home > Veckorapport v.13 – Starkt avslut på veckan

Veckorapport v.13 – Starkt avslut på veckan

Veckan avslutades starkt på världens börser efter positiva makrosiffror där sysselsättningssiffrorna för mars månad visade sig bättre än väntat. Dessutom levde inköpschefsindex upp till förväntningarna. Världens näst största ekonomi, Kina, redovisade ett inköpschefsindex som steg till 53,4 i mars från 52,2 i februari. Detta var dock något lägre än väntat men betraktades ändå som ett tecken på fortsatt god fart i den kinesiska ekonomin.

I tisdags sänkte Standard & Poor’s kreditbetyget för Portugals skuld i utländska valutor med ett steg till BBB-minus. Det nya lägre betyget, ett steg från så kallad skräpstatus, har negativa utsikter. Det innebär att det kan sänkas snart igen. Ett lägre kreditbetyg driver i regel upp räntorna för låntagare.

Klicka på bilden till höger för att se en visuell översikt av Europaländernas statsskulder.

På råvarumarknaden fortsatte kopparn att falla under veckan, guldet återhämtade sig i slutet av veckan och silvret har närmat sig motståndet 38,20. Oljan rusade ordentligt under torsdag och fredag.

På valutamarknaden har dollar fortsatt försvagats mot den svenska kronan och slutade veckan på 6,29.

Klicka på bilden till höger för att se guld, silver, koppar och USD/SEK.

Tillgång: S&P 500
S&P 500 har fortsatt stiga sedan rekylen mot den fallande trenden förra veckan. Kursen befinner sig nu vid det det starka motståndet 1332. Denna nivå utgör även toppen i början av mars och agerar nu en kritisk nivå. En etablering ovan 1332 kommer stärka köparna  och ta kursen mot årets topp vid 1344. Om 1332-nivån inte forceras och kursen etablerar sig under 1332 effektueras en säljsignal och vi spekulerar i nedgång.
Tillgång: OMXS30
OMXS30 har etablerat sig ovan motståndet 1135. Detta motstånd har varit i fokus i veckans OMX-analyser. Skulle 1335 punkteras väntade jag mig att 1145 snabbt skulle tangeras, vilket nu skett. Index har nu rekylerat kraftigt mot den fallande trenden och jag ser stora förutsättningar att index kommer röra sig mot årshögsta (1180). Inför kommande vecka är det 1145-nivån som kommer vara en vattendelare.
Tillgång: DAX
DAX har inte återhämtat sig som S&P 500 och OMXS30. Det tyska indexet befinner sig 2,5 procent från högsta noteringen i början av mars. På ovansidan utgör 7356 en viktig nivå som jag håller under bevakning. Vid en punktering av sistnämnda kommer årshögsta testas inom kort. Kursstaplarna befinner sig ovan samtliga glidande medelvärden som är sorterade i rätt ordning.
Tillgång: Guld (GC)
Guldet fortsätter handlas på höga nivåer, men under den senaste månaden har guldet legat i en trendlös konsolideringsfas. I slutet av förra veckan fick vi säljsignal i form av en Doji och en Bearish Harami. Positioner med en medellång tidshorisont bör undvikas så längre som guldet inte visar övertygelse. Korta positioner kan tas på dippar och utbrott. Närmaste nivå på ovansidan är 1442.
Tillgång: Koppar (HG)
Kopparn befinner sig i en nedåtgående trend där kursen som väntat föll tillbaka efter att ha testat taket i trendkanalen. Jag ser stor potential i metallen och vårt mål är golvet i trendkanalen. Vi bör även bevaka ovansidan där MA-50 och MA-20 sammanfaller med varandra. En notering ovan denna nivå skulle locka tillbaka köparna och blankade positioner skulle behöva göra återköp vid 4,47.
Tillgång: Olja (BRN)
Råoljan befinner sig fortfarande i en uppåtgående trend med samtliga glidande medelvärden under sig. De senaste två veckorna har oljan handlats i ett väldigt tajt intervall med låg volatilitet. Torsdagens krafttag resulterade i att vi fick ett ordentligt rally under slutet av veckan där motståndet 117,33 gav vika.  Utbrottshandlare tog långa positioner och nya position kan tas när 118,70 punkteras.
Tillgång: USD/SEK
USD/SEK befinner sig i en oförändrat teknisk analys. Sedan början av året har dollarn försvagats mot den svenska kronan och kursstaplarna har noterats under MA-50 som utgör den medellånga trenden. Vi fortsätter navigera efter fortsatt nedgång och närmaste nivå jag bevakar är stödet 6,25. På ovansidan bevakas MA-50. Vid ett misslyckat test av denna nivå tar vi en kort position och ställer in siktet mot 6,25.
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.